Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση της Επιτροπής κατοίκων και φορέων των Πεύκων για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας

 


Οι Κομματικές Οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στηρίζουν το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των Πεύκων για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε «μέσα» στα σπίτια τους.

Καλούν τον λαό της περιοχής, σωματεία και φορείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/03 στις 17:30 στον χώρο εγκατάστασης της κεραίας, δίπλα στο καφέ Tender.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία, την επιβάρυνση της υγείας τους αλλά και του περιβάλλοντος. Εκδίδονται δηλαδή άδειες εγκατάστασης με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των αντίστοιχων εταιρειών τηλεπικοινωνιών με επέκταση των δικτύων για εξασφάλιση ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ως εκ τούτου στηρίζουμε τα αιτήματα για:

- Την άμεση απεγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την είσοδο της Κοινότητας Πεύκων στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών και την ανάκληση των αδειών που έχουν εκδοθεί για την τοποθέτηση της.

- Την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

14/3/2024

Κομματικές Οργανώσεις Κ.Κ.Ε του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.