Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Από καλύτερες θέσεις, παλεύουμε για τα λαϊκά συμφέροντα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024), η πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης -Συκεών για την εκλογή των μελών του προεδρείου και της δημοτικής επιτροπής

Όπως δεσμεύτηκαν προεκλογικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα δώσουν –από καλύτερες θέσεις (ως αξιωματική αντιπολίτευση καιμε διπλάσιους δημοτικούς συμβούλους) – όλες τους τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του λαού της περιοχής μας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα.

 Την ώρα που η διοικούσα παράταξη μιλά για «κοσμογονία έργων», με χρήματα που προέρχονται από την κεντρική αλλά και τη δημοτική φορολόγηση, ο λαός του δήμου συνεχίζει να βρίσκεται απροστάτευτος απέναντι στις πλημμύρες και τους σεισμούς.

Δεκάδες δημότες είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (ακόμα και για μικροοφειλές προς τον δήμο), τα παιδιά μας συνεχίζουν να μορφώνονται σε επικίνδυνα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, δεκάδες καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο και πολλά ακόμα είναι στα πρόθυρα κλεισίματος (με την συμβολή και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που η διοικούσα αρχή το βρήκε θετικό!).

 Την ίδια ώρα ο λαός μας πληρώνει με τον ιδρώτα του τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που φουσκώνουν από την εντεινόμενη ακρίβεια, και ταυτόχρονα βιώνει την ανασφάλεια της μετατροπής της περιοχής σε στόχο πολεμικών αντιποίνων, τώρα που το καζάνι του πολέμου βράζει στην ευρύτερη περιοχή και τα παζάρια των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας οδηγούν σε επικίνδυνες "διευθετήσεις".

 Αυτό λοιπόν που δεσμευτήκαμε αυτό και θα κάνουμε: Θα είμαστε η φωνή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και επιστημόνων, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπως και στην πρώτη γραμμή των αγώνων έξω από αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι η πραγματική μαχητική εργατική - λαϊκή «αντιπολίτευση» απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που μετατρέπουν ολοένα και περισσότερο τους δήμους σε «μακρύ χέρι» του εχθρικού αστικού κράτους και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

Στην τοποθέτηση του,ο Αλέξης Γουσόπουλος (επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), τόνισε:

«Δεν συμφωνούμε με το νέο νόμο που καταργεί την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αποδυναμώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και δίνει υπεραρμοδιότητες στη Δημοτική Επιτροπή. Όσο όμως λειτουργεί αυτή η επιτροπή, θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας. Για αυτό στηρίξαμε την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων εκλέγοντας δύο μέλη από τα τρία στη Δημοτική Επιτροπή(ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε εκλέξει και τα 3).

 

Ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η Κορομπόκη Γιώτα.

Για μέλη της δημοτικής επιτροπής, εκλέχθηκαν ως τακτικά: ο Αλέξης Γουσόπουλος και ο Σταύρος Τριλυράκης ενώ ως αναπληρωματικά: η Ρόζα Μπατζάκα και η Κορομπόκη Γιώτα.

 

Οι θέσεις που κατέλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και στη Δημοτική Επιτροπή θα κατατεθούν στον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα και για την ενημέρωση κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.