Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«Πάμε και όπου βγει»;

 


Λίγες ημέρες πριν, στην λεωφόρο Παπανικολάου, διερχόμενο όχημα παρέσυρε ανήλικο πεζό. Έχουν περάσει λίγοι μόλις μήνες, από τότε που στον ίδιο δρόμο θρηνήσαμε νεκρό συμπολίτη μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα φορείς του γονεϊκού, και όχι μόνο, κινήματος, με ανακοινώσεις τους αλλά και κινητοποίηση, καυτηρίασαν σε όλους τους τόνους το γεγονός, πως οι αρχές στο σύνολό τους, μεταξύ αυτών και η Δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης Συκεών, δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Μιλάμε, μάλιστα, για δρόμους όπου γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα και καθημερινά τους διασχίζουν εκατοντάδες μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο του συντριβανίου επί της λεωφόρου Παπανικολάου , αλλά και επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως (δρόμο που τον διασχίζουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πεύκων) δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν, για άλλη μια φορά, ότι αναγκαία έργα και υποδομές για την προστασία των πολιτών «καρκινοβατούν».Γι’ αυτό, άλλωστε, και απουσιάζουν από την προεκλογική περίοδο.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το «πάμε και όπου βγει». Η προστασία της ζωής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού του δήμου μας, απαιτεί συντονισμένο αγώνα από τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τη νεολαία, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (διαβάσεων, οδικής σήμανσης, κλπ.), προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα στο επόμενο διάστημα. Έστω και τώρα, ας ενστερνιστεί η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της και την αγωνία των γονέων της περιοχής των Πεύκων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.