Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Εμείς κι αν εμαλώσαμε πάλι θ' αγαπηθούμε (γιατ' είν' τα σπίτια μας κοντά και θα μαρτυρηθούμε)

 


Αυτό τον στίχο του λαϊκού τραγουδιού θυμίζει ο «γάμος» του συνδυασμού του Λάζαρου Ωραιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) με τον συνδυασμό του “ορκισμένου” εχθρού του, νυν δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη (ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – που δεν έχουν διαψευστεί – μαθαίνουμε πως ο πρώτος ετοιμάζεται να εισχωρήσει, με μέλη του συνδυασμού του, στο ψηφοδέλτιο του κ. Δανιηλίδη που μέσα του έχει υποψήφιους από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, την ΝΙΚΗ κ.α.

Δεν πέφτουμε δα και από τα σύννεφα.

Αυτό το έργο το έχουν ακολουθήσει και άλλοι επικεφαλής δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, όπως:

ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, αλλά και στον Δήμο Πάτρας απέναντι στον Κώστα Πελετίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στον Δήμο Περιστερίου και οι τρεις τους μαζί στην Καισαριανή, υπό τον φόβο της εκλογής κομμουνιστή δημάρχου.

 

Εδώ και καιρό διαφαινόταν πως οι κοκορομαχίες στα δημοτικά συμβούλια ήταν επιφανειακές και για «ξεκάρφωμα». Αυτό που τους ενώνει είναι το κοινό τους πρόγραμμα. Πρόγραμμα που τους επιτρέπει να τα βρουν σχετικά εύκολα στη μοιρασιά των καρεκλών. Και αυτό το πρόγραμμα δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους και επιδεινώνει μια σειρά πλευρές της ζωής του  λαού του δήμου μας.

 

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η στρατηγική σύγκλιση των κομμάτων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή γίνεται πολιτική ταύτιση και στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Αυτό δεν μπορεί παρά να εκφράζεται και στις υποψηφιότητες, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από τα γνωστά κλισέ περί "ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων", "αυτοδιοικητικών προσώπων που είναι πάνω από κόμματα", στις οποίες χωράνε από "προοδευτικοί" μέχρι φασίστες.

Ο κόσμος που αισθάνεται προοδευτικός και αριστερός μπορεί να βγάλει και από το γεγονός αυτό τα συμπεράσματά του.

Τους καλούμε να σκεφτούν:

·         Ποιος θα είναι μαζί τους στον αγώνα για να εμποδίσουμε τη μείωση της χρηματοδότησης του δήμου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για επιχειρηματικά συμφέροντα, την επέκταση της ανταποδοτικότητας, τη φορολεηλασία που τόσα χρόνια έχει επιβάλει η διοίκηση Δανιηλίδη;

·         Ποιος θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους και τις αχαλίνωτες επιθέσεις του κεφαλαίου;

 

Απέναντι στη μεγάλη διάθεση ενός κόσμου που εκφράζεται με το: «όχι άλλο Δανιηλίδης» μπορεί να σταθεί μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» που αντιπάλεψε με σθένος όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της διοίκησης, που στηρίχτηκαν και ψηφίστηκαν και από τους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετρήσουμε άλλες χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα σε κάθε δήμο, σε κάθε Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.