Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των λαϊκών οικογενειών απαίτησαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς του δήμου.

 


Στη χθεσινή συνεδρίαση (15/6/22) του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, συζητήθηκε το ζήτημα της λαϊκής οικογένειας του δήμου που κινδυνεύει να πεταχτεί στο δρόμο επειδή η Eurobank έβγαλε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Αγωνιστική παρουσία, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, είχαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης και του δήμου.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Κολογκούνης Παναγιώτης, όσο και η εκπρόσωπος του συλλόγου γυναικών Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, Γεωργία Τριανταφύλλου, τόνισαν ότι:

«Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς της πόλης και του δήμου στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας αυτής αλλά και των χιλιάδων οικογενειών που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δυστυχώς, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, η κατάσταση αυτή θα χειροτερεύει όσο παραμένει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που φροντίζει για τα κέρδη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των λαϊκών οικογενειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να σταθεί πραγματικά δίπλα στην οικογένεια αυτή αλλά και σε κάθε άλλη που έχει παρόμοιο πρόβλημα διαβίωσης.

Αυτό που ζητάμε σαν εργατικά σωματεία και φορείς είναι:

1.       Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός.

2.       Ουσιαστική στήριξη της οικογένειας από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, όχι με βάση κάποια «δημοτικά πρωτόκολλα», αλλά με βάση τις πραγματικές ανάγκες διαβίωσης των καθημερινών της αναγκών.

3.       Διαγραφή δημοτικών τελών της προηγούμενης 5ετίας και των επόμενων ετών έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

4.       Οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ώστε να μπορεί να πληρωθεί ένα μέρος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης, κλπ.

5.       Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μελών της οικογένειας, ειδικότερα της συζύγου που χρίζει ιδιαίτερης ανάγκης.

Η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να δεσμευτεί στις προτάσεις των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων παραπέμποντας το θέμα σε άλλη συνεδρίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.