Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

“Αριστερή” ρητορική με δεξιούς … εναγκαλισμούς

 


Το ζήτημα της αντιδραστικής μεταρρύθμισης (που απαγορεύει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης) ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο.

Η διοίκηση κατέβασε ένα ψήφισμα καταδίκης, απομονώνοντας τη ρύθμιση αυτή από το σύνολο των προηγούμενων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην τοπική διοίκηση – και όχι μόνο.

Τίποτα το παράξενο για τη διοίκηση του δήμου, αφού και η ίδια στήριξε αυτές τις πολιτικές και το κόμμα της (ΠΑΣΟΚ) τις υλοποίησε.

Η «Πόλη αλλιώς» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ, κλπ) στήριξε το ψήφισμα της παράταξης «Άλμα στο μέλλον» (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) και για να δικαιολογήσει την ψήφο της ανέφερε:

«Η "Πόλη αλλιώς" ψηφίζει υπέρ της πρότασης της παράταξης "Άλμα στο μέλλον". Η τροποποίηση αυτή, δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση της κυβέρνησης, αντίθετα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και Νόμων που αφορούν την Τοπική  Αυτοδιοίκηση. Στο κείμενο της διοίκησης δεν γίνεται αυτό σαφές. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης της διοίκησης».

Και μπορεί η παρατήρηση που κάνει η «Πόλη αλλιώς» – πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποτελεί κάποια μεμονωμένη κίνηση – να είναι σωστή, είναι όμως εντελώς ψεύτικο αυτό που ισχυρίζονται μέσα στο ψήφισμά τους, ότι δηλαδή «οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις ξεκινούν από τον Αύγουστο του 2019»!!!

Δεν ξέρουν τα στελέχη της «Πόλης αλλιώς» πως πολλά χρόνια πιο μπροστά οι κυβερνήσεις της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αποφάσιζαν και υλοποιούσαν από κοινού – δίνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη η μία στην άλλη –δεκάδες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν τη λειτουργία και δράση της Τοπικής Διοίκησης;

Αν τις ξέχασαν, ας τους θυμίσουμε μερικές:

·         Επιβολή δημοτικών φόρων

·         Ελαστικές σχέσεις εργασίας

·         Εμπορευματοποίηση κοινωνικών τομέων

·         Περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης

·         Διεύρυνση της ανταποδοτικότητας

·         Διασύνδεση των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις, ιεραρχώντας έργα σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους.

Δεν πιστεύουμε πως τα στελέχη της «Πόλης αλλιώς» δεν τα γνωρίζουν αυτά.

Τους καίει όμως η πρεμούρα να βρουν «κοινή γλώσσα» με την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (έχουν εκφράσει αρκετές φορές αυτή την επιθυμία), γι’ αυτό και η «μνήμη» τους ξεκινάει από το 2019, χωρίς να λένε κουβέντα για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων – ανάμεσα στις οποίες και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέβασε δικό της ψήφισμα.


(ακολουθούν τα ψηφίσματα, κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

Ψήφισμα διοίκησης

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης


Κοινό ψήφισμα "'Αλμα στο Μέλλον" και "Η Πόλη Αλλιώς"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.