Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πολιτική χυδαιότητα

 «Απαιτούμε από το ψήφισμα για το εισιτήριο στο Γεντί Κουλέ να βγει η φράση "Δικτατορία του Μεταξά". Αλλιώς καταψηφίζουμε»


Αυτό απαίτησε ο κ. Ζάχαρης (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΝΔ) για να εγκρίνει το ψήφισμα (που είχε δεχτεί σε πρώτη φάση) για την κατάργηση του εισιτηρίου στο Γεντί Κουλέ.

Ο κύριος Ζάχαρης, που χαϊδεύει τα ακροδεξιά αφτιά για να αποκτήσει εκλογική πελατεία, αρνείται να δεχτεί ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου ήταν δικτατορία και ο Ι. Μεταξάς δικτάτορας.

 

·         Δεν διάβασε προφανώς ποτέ του ότι την 4η Αυγούστου του 1936, με διάγγελμα, που δημοσιεύθηκε σε έκτακτο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ο Ι. Μεταξάς ανακοίνωνε πως: «Η Κυβέρνησις […] προέβη, τη εγκρίσει της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ’ άπασαν την χώραν, και την διάλυσιν της Βουλής»,

·         Δεν πληροφορήθηκε ότι από τις πρώτες πράξεις της δικτατορίας ήταν τα διατάγματα που προέβλεπαν: Την αναστολή των διατάξεων 8 άρθρων του Συντάγματος σε όλο το κράτος, τη διάλυση της Βουλής και την επιστράτευση των εργαζομένων σε υπηρεσίες «δημοσίας ωφελείας» (σιδηροδρομικοί, τροχιοδρομικοί κ.ά.).

·         Δεν έτυχε να ακούσει ούτε για το όργιο του κυνηγητού, των φυλακίσεων και των βασανιστηρίων που ακολούθησε, ενάντια σε χιλιάδες αγωνιστές (κυρίως σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ). Στο ξεκίνημα του ελληνοϊταλικού πολέμου οι κρατούμενοι και εξόριστοι κομμουνιστές ανέρχονταν σε περίπου 2.000 άντρες και γυναίκες.

 

Εξάλλου ο ίδιος ο Ι. Μεταξάς είχε γράψει: «Η Ελλάς έγινε από της 4ης Αυγούστου Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό».

Γι’ αυτό και το Μεταξικό καθεστώς προτίμησε να κρατάει φυλακισμένους χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές, παραδίνοντάς τους στους Γερμανούς κατακτητές, παρά να τους απελευθερώσει για να πάνε στο μέτωπο, όπως οι ίδιοι ζητούσαν.

 

Στα χρόνια της 4ης Αυγούστου πρωτοκλασάτοι του ναζισμού (Γκέμπελς κ.ά.) είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα ενώ στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας είχαν εκπαιδευτεί στα βασανιστήρια και στην αντικομμουνιστική δίωξη στις σχολές του Χίμλερ.

 Ο ίδιος δε ο Μεταξάς δεν έκρυβε το θαυμασμό του για το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

 

Μετά π’ όλα αυτά δε μένει τίποτε άλλο στον κύριο Ζάχαρη (που αρέσκεται να φοράει τη στολή του Μακεδονομάχου) παρά να βρει και μία στολή της ΕΟΝ να την φορέσει στην πιο κατάλληλη στιγμή που θα βρει (τα καρναβάλια δεν αργούν και πολύ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.