Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ


Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη, για τα μέτρα ετοιμότητας και επιφυλακής που παίρνει ο Δήμος λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών για πυρκαγιά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε την ανησυχία της για όλη αυτή την κατάσταση εκφράζοντας τη θέλησή της να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί σε περίπτωση κινδύνου.

🚩 Οι επικλήσεις της κλιματικής αλλαγής ως άλλοθι δεν απαλλάσσουν ούτε τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, από τις εγκληματικές ευθύνες που φέρνουν για τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

🚩 Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές. 

🚩 Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, όμως αυτό δεν το εξασφάλισε ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες.

🚩 Αυτή η διαχρονική κατάσταση αποτελεί έκφραση ενός συστήματος που η γύμνια του αποκαλύπτεται κάθε φορά που ο λαός βρίσκεται σε κίνδυνο και αποδεικνύεται επιλεκτικά ανίκανο να τον προστατεύσει, ενώ καταγράφει υψηλότατες επιδόσεις στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

🚩 Έστω και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.