Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η “δημοκρατία” τους

 


Ο λόγος για τη διοικούσα παράταξη του κ. Δανιηλίδη.

Μετά από πολλές αρνήσεις και διαδικαστικά προσκόμματα, έφεραν στο χθεσινό (15/4/21) δημοτικό συμβούλιο το θέμα που ζήτησε το σύνολο των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων:

«Συζήτηση και Απόφαση για τη λειτουργία των έντυπων και ηλεκτρονικών δημοτικών μέσων ενημέρωσης, κάτω από την εποπτεία και ευθύνη συντακτικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου».

 

Οι προτάσεις – που δεν έγιναν δεκτές από τη διοίκηση – ήταν:

·         Η έκδοση του δημοτικού περιοδικού να γίνεται με ευθύνη συντακτικής επιτροπής που να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, έχοντας δικαίωμα παρουσίασης των θέσεων τους τουλάχιστον δύο σελίδων του περιοδικού η κάθε μία.

·         Άρθρα και ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων να αναρτώνται ελεύθερα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του δήμου (ιστοσελίδα, facebook, youtube).

·         Η ίδια συντακτική επιτροπή του περιοδικού να έχει την ευθύνη λειτουργίας και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του δήμου.

·         Να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς και συλλόγους να παρουσιάζουν τις θέσεις τους τόσο στο περιοδικό όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου

 

Η γελοιότητα των αντιδραστικών αδιεξόδων τους φάνηκε στη συζήτηση για την συντακτική επιτροπή.

Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να δημιουργηθεί μία συντακτική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων τονίζοντας ότι την πλειοψηφία των μελών της θα την έχει η διοικούσα παράταξη.

Ο κ. Δανιηλίδης αρνήθηκε ακόμη και αυτή την πρόταση με την αμίμητη δικαιολογία ότι «η συντακτική επιτροπή θα λειτουργεί ως επιτροπή λογοκρισίας (!!!) και αντιπαράθεσης»

Η επιτροπή αυτή δηλαδή, που την πλειοψηφία των μελών της θα έχει η διοικούσα παράταξη, θα λογοκρίνει την … διοικούσα παράταξη !!!

Τι να πει κανείς;

Παραφράζοντας μια λαϊκή παροιμία, λέμε: «Ο θεός να μας φυλάει από τέτοιους “δημοκράτες” γιατί από τους αυταρχικούς παίρνουμε μέτρα και από μόνοι μας».

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.