Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου για τη μη πραγματοποίηση ελέγχου στατικότητας και καταλληλότητας Σχολείων, Παιδικών-Βρεφικών σταθμών και άλλων δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων



Για μια ακόμη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης-Συκεών έθεσε επιτακτικά το ζήτημα του αντισεισμικού ελέγχου και της στατικής ικανότητας και καταλληλότητας, Σχολικών κτηρίων, Παιδικών-Βρεφικών σταθμών και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων.

Στην τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίστηκε το γεγονός πως παρόλο που πέρασαν δεκαετίες από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την πόλη μας, ελάχιστα ήταν τα δημόσια κτίρια που ελέγχθηκαν και ακόμη λιγότερα αυτά στα οποία έγιναν στοιχειώδεις παρεμβάσεις.

Σήμερα στον Δήμο μας λειτουργούν σχολεία, παιδικοί-βρεφικοί αλλά και δημόσιες υπηρεσίες μέσα σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια, που ακόμη και τεχνικοί αρνούνται να υπογράψουν για την στατική τους επάρκεια.
Το πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων που είχε ξεκινήσει το 2004, διακόπηκε το 2011 λόγω της κατάργησης του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» βάζει το ζήτημα στην διοίκηση του Δήμου από το 2011, να εκταμιεύσει ένα ποσό από το ταμείο του Δήμου για να προχωρήσει ο επιβεβλημένος έλεγχος.
Παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου δεν έχει προχωρήσει τίποτε ακόμη, μοιράζοντας απλά ανέξοδες υποσχέσεις.

Ζητάμε:
-        Άμεσα να ξεκινήσει έλεγχος στατικής επάρκειας και καταλληλότητας όλων των σχολικών κτηρίων, παιδικών-βρεφικών σταθμών και κάθε δημόσιου ή δημοτικού χώρου συνάθροισης πολιτών και εργαζομένων.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του Δήμου μας, γονείς και συλλόγους γονέων-κηδεμόνων, να απαιτήσουν με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, τον παραπάνω επιβεβλημένο τεχνικό έλεγχο και τις απαραίτητες βέβαια τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται να ακολουθηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.