Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών» για τα αποτελέσματα των εκλογών.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δίνοντας με πείσμα και δύναμη την μάχη των δημοτικών εκλογών αλλά και των Ευρωεκλογών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης όσους και όσες ψήφισαν την «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, φτάνοντας στην κάλπη μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης, ψεύτικων υποσχέσεων, αποπροσανατολισμού και εκβιαστικών διλημμάτων που επέδρασε ισχυρά πάνω στη συνείδηση του λαϊκού κόσμου.

Όπως προσπαθήσαμε να δείξουμε και προεκλογικά, η τοπική διοίκηση είναι κομμάτι της κεντρικής. Συνδιαμορφώνει, εξειδικεύει και υλοποιεί στον χώρο της ευθύνης της, τις αντιλαϊκές πολιτικές κατευθύνσεις ΕΕ, κυβερνήσεων και κεφαλαίου.

Στελέχη των αστικών κομμάτων, δίνουν την σκυτάλη των αντιλαϊκών μέτρων ο ένας στον άλλον, είτε από τα έδρανα της βουλής είτε από θέσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων, διοίκησης και αντιπολίτευσης, όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές, παραμένει αρνητικός.
Από αυτή την άποψη, οι πολιτικές της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, της κλιμακούμενης «ανταποδοτικότητας» και της φοροεπιδρομής, όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Είναι θετικό βέβαια πως σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο μας αποκτά περισσότερους τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους, που θα μπουν μπροστά στον καθημερινό αγώνα για την λύση μεγάλων και μικρότερων προβλημάτων.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός της συμπόρευσης, με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανθρώπων που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια στο εργατικό κίνημα. Συμπόρευση που εκφράστηκε και με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το ίδιο έγινε και με ανθρώπους της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Αυτή η τάση συμπόρευσης εκφράζει θετικές διεργασίες που θα δουλέψουμε να πολλαπλασιαστούν μέσα στις λαϊκές γειτονιές μας.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της πολιτικής και μαζικής πάλης.

Οι ψήφοι στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ να είστε σίγουροι θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο άθλησης και πολιτισμού, σε κάθε τόπο δουλειάς για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την Κοινωνική Συμμαχία.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών τέλη Ιουνίου.
Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα.

Ιδιαίτερα καλούμε τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς, τους ριζοσπάστες να μην ενδώσουν στα εκβιαστικά διλήμματα που θα ενταθούν αυτό το μήνα.
Παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο το σύνθημά μας:

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε την πραγματικά μεγάλη διαφορά, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, πραγματικό αποκούμπι, στήριγμα του λαού απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, για να μπει πραγματικό τείχος στην ακροδεξιά και το φασισμό, τη συντήρηση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με το λαό πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.