Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέαπολης Συκεών


Γίνεται φανερό πια πως η Διοίκηση του Δήμου όταν δεν μπορεί να αποσιωπήσει τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, τότε προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις συκοφαντήσει και να τις διαστρεβλώσει.

Πριν από μερικά χρόνια προσπάθησε με μία πολιτική αγυρτεία, να πλαστογραφήσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την Δημοτική Αστυνομία. Πιάστηκε τότε στα πράσα και καταγγέλθηκε δημόσια.

Στην συνέχεια καταγγέλθηκε αρκετές φορές ότι στα αναγραφόμενα αποσπάσματα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, παραλείπονται οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και η σημασία της ψήφου της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής είναι το πρακτικό της απόφασης σε σχέση με την μεταβίβαση ακινήτων του Δήμου προς το «υπερταμείο» όπου ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση»  στάθηκε ενάντια σε κάθε μεταβίβαση ακινήτων (Δημοτικών αλλά και Δημόσιων), στο πρακτικό φάνηκε σαν να στέκονταν υπέρ, επειδή καταψήφισε την πρόταση της ΠΕΔ ΚΜ και της διοίκησης του Δήμου.

Στην προχθεσινή συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών, παίχτηκε για μια ακόμη φορά αυτή η αισχρή παράσταση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη παράταξη που απέδειξε με στοιχεία και επιχειρήματα, ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της υπογραφής αυτής της συμφωνίας, την ένταξη δηλαδή της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στα πλαίσια των σφοδρών ανταγωνισμών τους με την Ρωσία και την Κίνα.

Ανέδειξε τους επικίνδυνους – για τους λαούς της περιοχής – σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το φούντωμα  του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού, αλλά και το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα όποια στηρίγματά της (που εναλλάσσονται ανάλογα με την περίσταση), ψηφίζοντας τελικά ΚΑΤΑ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αρνήθηκε να εγκρίνει το κείμενο που έφερε η διοίκηση, ζητώντας να συμπεριληφθεί και το δικό της κείμενο σε όποια ανάρτηση του Δήμου.

Παρόλα αυτά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αναρτήθηκε μονάχα το ψήφισμα της διοίκησης, και μέρη της ομιλίας του Δημάρχου, τελειώνοντας με το παραπλανητικό σχόλιο:
«Να σημειωθεί, τέλος, ότι την εισήγηση της διοίκησης καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «ΑΥ.Ρ.Α.» και «ΛΑ.ΣΥ.», οι οποίες κατέθεσαν προς έγκριση δικό τους σχέδιο ψηφίσματος».
Τσουβάλιασαν δηλαδή την «Λαϊκή Συσπείρωση» με την κυβερνητική «ΑυΡΑ» (η οποία βέβαια υπερψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών).

Η τακτική τους αυτή - εκτός από τον πανικό τους - δείχνει και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν πολιτικά τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.