Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Βιαστική, πρόχειρη και επικίνδυνη η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων



Παρά τις διθυραμβικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Δήμου ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών συνθηκών, τελικά αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως Κρατικός και Δημοτικός μηχανισμός δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και την παραμικρή χιονόπτωση.


Λίγες ώρες χιονόπτωσης αρκούσαν για να κλείσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (το οποίο υποτίθεται θα εκσυγχρόνιζε η περιβόητη «FRAPORT»), να σταματήσουν οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης και να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας.


Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου αποδείχτηκε τελικά ανεπαρκής για τον καθαρισμό των δρόμων, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων.


Η Διοίκηση του Δήμου μάλιστα χρησιμοποίησε ακόμη και τους σπουδαστές των ΤΕΙ και ΙΕΚ (που έρχονται υποτίθεται για να κάνουν πρακτική εξάσκηση στην ειδικότητα τους) σαν εργάτες εκχιονισμού, χωρίς να τους δώσει ούτε τα απαραίτητα μέσα προστασίας.


Τρεις μέρες μετά την χιονόπτωση και ακόμη οι περισσότεροι δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καθαριστεί, ούτε και οι αυλές των σχολείων.


Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να ανοίξουν τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο, αποδείχτηκε βιαστική, πρόχειρη και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά.


Από τις επισκέψεις Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» φάνηκε πως σχολεία που άνοιξαν στον Αγ. Παύλο υπολειτούργησαν – αφού ελάχιστοι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους – και ταυτόχρονα η λειτουργία τους έγινε κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς νερό (λόγω παγωνιάς), με χιόνι και πάγο σε αυλή, διαδρόμους και σκαλοπάτια και βέβαια με την ίδια κατάσταση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Δήμου.


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να:
-        Εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων και η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών.
-        Να καθαριστούν όλοι οι χώροι των σχολείων και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.
-        Να παρθούν μέτρα προστασίας για τις φτωχές και άπορες οικογένειες του Δήμου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.