Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών για την εκχώρηση της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας.


Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου – μεταξύ αυτών και δημοτικές εκτάσεις και κτήρια, πλατείες, σχολεία ακόμη και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου – η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης Συκεών» δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στην προσπάθεια υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο (2/10/18) ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το γεγονός ότι μεταβιβάζονται δημόσια ακίνητα – περιουσία του λαού – στο υπερταμείο, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πιστωτών και του μεγάλου κεφαλαίου, δείχνει ποια θα είναι η «μεταμνημονιακή κανονικότητα» που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ιδιωτικοποιήσεις, εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή φορολεηλασία και φτώχεια για τα λαϊκά στρώματα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταδίκασαν τις προσπάθειες κυρίως της κυβερνητικής ΑυΡΑ αλλά και της διοίκησης του Δήμου, να περιορίσουν το ψήφισμα μονάχα σε ότι αφορά τα ακίνητα που αφορούν την Τοπική Διοίκηση.

Τελικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε το παρακάτω κείμενο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών δηλώνει την πλήρη αντίθεση του στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας με την μεταφορά της στο υπερταμείο.
Ζητάμε να μην μεταβιβαστεί κανένα δημόσιο ακίνητο και καμιά Δημόσια Επιχείρηση ή Οργανισμός στο υπερταμείο, το οποίο άμεσα πρέπει να καταργηθεί.
Καμιά εκχώρηση της λαϊκής περιουσίας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.