Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Νέα “κατρακύλα” της διοίκησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στον αυταρχισμό!


Δεν έχει σταματημό η κατρακύλα του αυταρχισμού που επιδεικνύει τελευταία η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πριν λίγες ημέρες απαγόρευσαν τον επικεφαλής και Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπη Βέλλη, να χαιρετίσει γονείς και μαθητές κατά την διάρκεια του σχολικού αγιασμού.

Χθες (1/10/18) απαγόρευσαν και πάλι τον κ. Βέλλη να χαιρετίσει τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ – ΤΕΙ στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος.

Όταν μάλιστα ο κ. Βέλλης προσπάθησε να χαιρετίσει εκτός μικροφώνου, κάλυψαν την φωνή του αυξάνοντας την ένταση των μεγαφώνων τους.

Τους προειδοποιούμε πάντως πως ο αυταρχισμός ποτέ δεν έσωσε αυτούς που τον χρησιμοποιούν και πως ο λαός του Δήμου μας θα τον σπάσει.

Παραθέτουμε τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό που θα απηύθυνε η «Λαϊκή Συσπείρωση» προς τους επιτυχόντες και προς τους γονείς τους.

«Συγχαίρουμε όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν την μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Σας συγχαίρουμε γιατί με την εργατικότητα και την επιμονή σας – μέσα σε δύσκολες συνθήκες – αποδείξατε ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας.
Σε αυτό βέβαια είχατε και την αμέριστη υποστήριξη των γονιών σας, οι οποίοι πολλές φορές «έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη» και δυστυχώς θα συνεχίσουν να το κάνουν για ένα αυτονόητο κατά τα άλλα δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Στο νέο σας ξεκίνημα θα συναντήσετε νέες προκλήσεις και εμπειρίες, θα δώσετε νέες μάχες για να κατακτήσετε τα όνειρα και τους στόχους που ο καθένας και η κάθε μία από εσάς βάζει.

Εμείς σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» θα σας καλέσουμε, να συνδυάσετε την προσπάθεια που θα κάνετε για την ολοκλήρωση των σπουδών σας, με τη συλλογική διεκδίκηση για όσα έχετε ανάγκη, για το μέλλον που πραγματικά σας ταιριάζει.
Με την ορμή και το δυναμισμό σας, να παλέψετε για δωρεάν και ολοκληρωμένες σπουδές και αργότερα για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζετε και με την συλλογική σας δύναμη να σαρώσετε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσετε.

Φροντίστε να πάρετε όση περισσότερη γνώση και εφόδια για το μέλλον μπορείτε.

Έχετε όμως υπόψη ότι αυτό μόνο δεν φτάνει.
Χρειάζεται και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου σας, οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες, μαζί με τους συμφοιτητές σας και όλο το λαό, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Ο δικός σας αγώνας για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου δεν είναι μόνο προσωπικός.
Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες και ανάγκες, ώστε αύριο σαν επιστήμονες να στηρίξετε το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Ήδη βλέπετε τους δικούς σας πως δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
Έχετε πείρα από το σχολείο για το πόσα έξοδα χρειάζονται για να σπουδάσει κάποιος.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας αναζητήστε την αλήθεια!
Απ' όσα θα ακούσετε, σκεφτείτε, συγκρίνετε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Αντιμετωπίστε τη γνώση και τη μόρφωση σαν εφόδιο, σαν δύναμη για να χτίσετε "έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", μια κοινωνία που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.

Μην υποκύψετε σε μαθήματα συμβιβασμού, που δίνονται σήμερα από αρκετούς καλοθελητές.
Μην προσβλέπετε σε σωτήρες. Κανείς δεν θα σας χαρίσει τίποτα παρά μόνο ο συλλογικός σας αγώνας μπορεί να ανοίξει δρόμους για τις σπουδές και τη ζωή που σας αξίζει.

Σας ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, καλή δύναμη για τη νέα αρχή στη ζωή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.