Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Την άμεση συζήτηση για το σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει το κτήριο του ΙΚΑ Νεάπολης, ζητάει η “Λαϊκή Συσπείρωση” Νεάπολης-Συκεών




                                                                                                                           03/09/2018

Προς τον  Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Προβλήματα λειτουργίας στο ΙΚΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Το ΙΚΑ Νεάπολης (επί της οδού Κων/νου Καραμανλή) αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα στατικότητας και λειτουργικότητας.
Από το 2001 η έκθεση αυτοψίας αναφέρει πως «Το κτήριο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εγγυηθεί, ούτε ο υπογράφων, ούτε ο μηχανικός του ιδιοκτήτη τη στατική επάρκεια της οικοδομής».
Εκτός αυτού η διαμόρφωση του κτηρίου παρουσιάζει μία πλήρη έλλειψη λειτουργικότητας, δυσκολεύοντας το καθημερινό έργο των  υπαλλήλων, ενώ δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις για τους ασφαλισμένους.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο χώρος υποδοχής είναι ασφυκτικά μικρός δημιουργώντας συνθήκες χάους, ενώ η ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ και των ηλικιωμένων είναι σχεδόν αδύνατη αφού η πρόσβαση στο ασανσέρ γίνεται από σκάλες.
Στο κτήριο υπάρχουν μόλις δύο τουαλέτες για τους 50 υπαλλήλους όπως και για τους 400 πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά την υπηρεσία.
Επιπλέον, απ’ όσο γνωρίζουμε, η τελευταία παράταση σύμβασης του ενοικίου έχει λήξει από το 2008 και τα ενοίκια καταβάλλονται έπειτα από αγωγή του ιδιοκτήτη.
Το πρόβλημα της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου κτηρίου είναι πολύ παλιό και γνωστό σε όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας.
Το ΚΚΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα από το 2009 με επερώτηση του στην βουλή. Επανέφερε το θέμα το 2016 με σχετική του αναφορά, χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη μέχρι σήμερα, γι αυτό και το επανέφερε στις 9/7/18.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών», εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύει την ανάγκη ελέγχου της στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων που συναθροίζονται οι συμπολίτες μας – είτε πρόκειται για Σχολεία, Παιδικούς-Βρεφικούς Σταθμούς είτε για άλλα κτήρια Δημόσιας χρήσης – ζητώντας από την Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχο αυτόν.
Επειδή το πρόβλημα είναι επείγον κρύβοντας σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας,

Ζητάμε την άμεση συζήτηση του θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χαράλαμπος Βέλλης
Ειρήνη Κατσάνη-Τερζηβασιλειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.