Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Έπεσαν τα ταβάνια σε σχολείο, 10 μέρες πριν την έναρξη!


Τυχεροί στάθηκαν οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών (Σχολείο Οδ. & Απ. Φωκά) γιατί οι σοβάδες από τα ταβάνια των αιθουσών διδασκαλίας έπεσαν λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και όχι μετά.

Αν αυτό συνέβαινε σε ώρες διδασκαλίας τότε θα κινδύνευαν σοβαρά μαθητές και εκπαιδευτικοί.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη του ελέγχου στατικής κατάστασης όλων των δημοτικών και δημόσιων κτηρίων από ειδικευμένους τεχνικούς» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης-Συκεών στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ένα πίσω από το άλλο βγαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κτήρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών όπου στεγάζονται σχολεία, παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί, Ιατρικές υπηρεσίες, κλπ.

Για πολλά χρόνια τώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από την διοίκηση του Δήμου να αφήσει κατά μέρος τις ωραιοποιήσεις και τους ψεύτικους βερμπαλισμούς, για δήθεν κοσμογονία έργων, και να σκύψει πάνω στα υπαρκτά προβλήματα πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα.

Στην προσπάθεια της η διοίκηση του Δήμου, για να μην πάρει έκταση το θέμα, επέβαλε – παρά την αντίθετη άποψη γονιών και εκπαιδευτικών – το ξεκίνημα των έργων τα Σαββατοκύριακα, χωρίς να κλείσει το σχολείο και με μαθητές και εκπαιδευτικούς να λειτουργούν μέσα σε ένα βρώμικο και εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον.

Για μια ακόμη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους σε κάθε Δημοτικό ή Δημόσιο κτήριο που συναθροίζονται οι συμπολίτες μας, ξεκινώντας πρώτα από τα σχολεία και τους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.