Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Μια ΝΑΤΟική … «ΑύΡΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών!



Ένα ΝΑΤΟικό αεράκι, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών η κυβερνητική Δημοτική παράταξη «ΑυΡΑ».
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη, βάζει όλα τα δυνατά της να αποδείξει το «πόσο φιλοκυβερνητική είναι».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορμή δόθηκε από το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την μη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο μακέλεμα του λαού της Συρίας.

Η άμεση αντίδραση του επικεφαλής της, κ. Πανόπουλου, ήταν να χαρακτηρίσει το κείμενο του ψηφίσματος ως «επιβολή των θέσεων του ΚΚΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο» και ότι οι θέσεις αυτές δεν μπορεί να εκφράζουν τον λαό του Δήμου μας.

Αξίζει βέβαια να παρουσιάσουμε το κομμάτι του ψηφίσματος που η κυβερνητική «ΑυΡΑ» και ο επικεφαλής της κ. Πανόπουλος, απαιτούσε να εξαιρεθεί.

Το ψήφισμα αφού καταδίκαζε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους, επεσήμαινε τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου.
Συνεχίζοντας το κείμενο ανέφερε:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Διαθέτοντας  τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.
Η πολιτική της «Γεωστρατηγικής αναβάθμισης» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σ’ ένα μακελειό απρόβλεπτων διαστάσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών απαιτεί:
-        Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις
-        Καμιά στήριξη στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας
-        Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
-        Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
-        Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
-        Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Όλο το παραπάνω κομμάτι του κειμένου η «ΑυΡΑ» το θεώρησε απαράδεκτο, ζητώντας να αφαιρεθεί.
Σύμφωνα λοιπόν με την «ΑυΡΑ» είναι:
-        ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να καταγγελθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αλλά και όσοι στηρίζουν αυτές τις δολοφονικές επιχειρήσεις
-        ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις οι οποίες στηρίζουν τους δολοφονικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς
-        ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιστρέψουν στην χώρα μας οι Έλληνες φαντάροι και να μην συμμετέχουν στις δολοφονικές ΝΑΤΟικές αποστολές
-        ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ακόμα και να ζητάμε «Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν»!!!
Και όλα αυτά … «στο όνομα του λαού του Δήμου μας»!!!

Με μια τεράστια δόση υποκρισίας αλλά και απόλυτου κυνισμού, ο επικεφαλής της «ΑυΡΑ» ισχυρίστηκε πως οι ίδιοι «εκφράζουν την αντίθεση τους σε μια καταδικαστέα πράξη, όπως οι βομβαρδισμοί (sic  και πως κανένας δεν θέλει να μεγαλώσει το κύμα των προσφύγων (λόγω των βομβαρδισμών) αφού αυτό θα δημιουργήσει «… σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας μας και στον τουρισμό»
Ο κυνισμός στο μεγαλείο του.
Αυτή είναι η πραγματική ανησυχία τους – που καμιά φορά τους ξεφεύγει και την παραδέχονται δημόσια.
Πώς δηλαδή να αυγατίζουν ανεμπόδιστα τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι η επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της «Γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σ’ ένα μακελειό απρόβλεπτων διαστάσεων.

Επειδή βέβαια δεν μπορούσαν να αρνηθούν την ανάγκη ενός ψηφίσματος, όλες οι άλλες παρατάξεις πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης», παρέπεμψαν το θέμα σε μια διαπαραταξιακή επιτροπή (γνωστό το κόλπο του «στρίβειν δια της επιτροπής»).
Εξήγησαν μάλιστα την στάση τους με την δικαιολογία πως περιμένουν … τα αποτελέσματα της επιτροπής ΟΑΧΟ για την ύπαρξη ή μη των χημικών όπλων!!!
Ε, τι να πει κανείς!
Δεν είδαν, δεν άκουσαν πως το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους καμιά επιτροπή ΟΑΧΟ δεν περίμεναν για να βομβαρδίσουν την Συρία και τον λαό της.
Δεν άκουσαν, δεν διάβασαν πως τα ίδια ακριβώς ψεύτικα και άθλια κόλπα χρησιμοποίησαν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες για να βομβαρδίσουν το ΙΡΑΚ και πως ακόμα μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ούτε ίχνος από αυτά τα δήθεν χημικά όπλα.
Δεν διάβασαν δεν έμαθαν πως παρόμοια κόλπα και δικαιολογίες χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι ΝΑΤΟικοί μακελάρηδες για να επιβάλουν την ιμπεριαλιστική πολιτική τους, δολοφονώντας λαούς και διαμελίζοντας κράτη, όπως ακριβώς έκαναν πριν λίγα χρόνια με την Γιουγκοσλαβία.
 Τους αξίζει πραγματικά η μετονομασία του τίτλου τους σε «ΝΑΤΟική ΑυΡΑ»!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης Συκεών, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.