Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;


Επίμονα η Διοίκηση του Δήμου, τα τελευταία χρόνια, επιβάλει την εκπροσώπηση του «Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων» στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στο όνομα της εκπροσώπησης των «Παραγωγικών Τάξεων»!!!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι βέβαια το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου φορέα είναι ταυτόχρονα και πατέρας Δημοτικής Συμβούλου της Διοίκησης.

Όμως τι γυρεύει ένας εκπρόσωπος του «Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων» στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου;

«Δεν υπάρχει άλλη παραγωγική τάξη εκτός από την εργατική που μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους μικροβιοτέχνες παράγουν τα πάντα που υπάρχουν γύρω μας», είπαν στην ομιλία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Οι φορείς των Εξαγωγέων, των Βιομηχάνων και των Εφοπλιστών, εκπροσωπεύουν αυτούς που όχι μόνο δεν παράγουν τίποτα οι ίδιοι αλλά το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις τους.
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της «εξωστρέφειας» είναι αυτοί που ζητάνε ολοένα και χαμηλότερα μεροκάματα, «ευέλικτες σχέσεις εργασίας» και σιγή νεκροταφείου, όσο αφορά τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις.
Και θέλουν αυτοί να ορίσουν εκπρόσωπο τους στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών;
Αυτών των παιδιών που απολύουν τους πατεράδες τους ή τους μειώνουν τον μισθό, όταν θέλουν να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη
Είναι φανερό πως η Διοίκηση του Δήμου επιδιώκει από τη μια να έχει χειραγωγημένα όργανα και φορείς της παιδείας, ώστε με ευκολία να υλοποιεί τα σχέδια της για συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων, αλλά και από την άλλη να υλοποιεί τους σχεδιασμούς του αστικού κράτους για ένα σχολείο όπου οι επιχειρηματίες θα διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με τα συμφέροντα τους».

Όπως είναι φυσικό η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.