Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Αρνήθηκαν να καταδικάσουν το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης


Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Είναι γνωστά τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνονται για μια ακόμη φορά στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο:

-        Ανεβάζει το ΦΠΑ από το 23% στο 24%, επιβάλλει δεκάδες έμμεσους φόρους σε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, καύσιμα, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, τηλεφωνία κλπ), αυξάνει τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ κ.α.
-        Ανοίγει το δρόμο για την παράδοση των «κόκκινων» δάνειων σε «επενδυτές», ακόμα και αυτών που αφορούν την πρώτη κατοικία
-        Θεσπίζει τον αυτόματο "κόφτη" που θα μειώνει οριζόντια μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία, σε περίπτωση αποκλίσεων από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους στόχους του
-        Δημιουργεί νέα οικονομική επιβάρυνση στους ΟΤΑ, μειώνοντας αντικειμενικά τις δυνατότητες τους για κοινωνικό έργο και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Δίνει ώθηση στη λογική της ανταποδοτικότητας, ενώ από τις επερχόμενες "αυτόματες" περικοπές δεν εξαιρείται η χρηματοδότηση των Δήμων
-        Την ίδια στιγμή επιχειρείται η επίσπευση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας(που το βαφτίζουν "αξιοποίηση”), θυσιάζοντας λιμάνια, αεροδρόμια, δάση και παραλίες που δίνονται βορά στα κέρδη των επιχειρηματιών.
Ντροπή πραγματικά αποτελεί η στάση όλων των άλλων παρατάξεων που με διαφορετικές δικαιολογίες η κάθε μία, αρνήθηκαν τελικά να το ψηφίσουν.
Οι παρατάξεις «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ» και «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ – ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΦΑΛΗΣ», κατά πάγια τακτική τους αποχώρησαν πριν την συζήτηση του θέματος.
Η Διοικούσα παράταξη, στα λόγια δήλωνε πως συμφωνούσε αλλά τελικά αρνήθηκε να το ψηφίσει ψάχνοντας δικαιολογίες «στις τελείες και τα κόμματα», ενώ η παράταξη «ΑυΡΑ – ΧΡ. ΓΙΑΡΕΝΗΣ», αφού ζήτησε την αναβολή του θέματος, όταν δεν τα κατάφερε, τελικά το καταψήφισε.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα όπως το κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συλεών, καταδικάζει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ψήφισε στη Βουλή με τις γνωστές πλέον διαδικασίες εξπρές, έχοντας προηγουμένως φορτώσει στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό.
Το πολυνομοσχέδιο απογειώνει τη φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα.
Κατ’ απαίτηση των τραπεζιτών ανοίγεται ο δρόμος για την παράδοση των «κόκκινων» δάνειων σε «επενδυτές», ακόμα και αυτών που αφορούν την πρώτη κατοικία, μιας και οι όποιοι περιορισμοί αίρονται μετά το 2017. Αυτό ιδιαίτερα θα πλήξει τους εργαζόμενους οι οποίοι χρεώθηκαν για να μπορέσουν αποκτήσουν την κατοικία τους και σήμερα λόγω των περικοπών σε μισθούς αλλά και επειδή πολλοί από αυτούς πλέον είναι απολυμένοι και άνεργοι, βρέθηκαν εκτεθειμένοι και με αδυναμία στην αποπληρωμή του δανείου τους.
Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία όπως υποστηρίζει η κυβερνητική προπαγάνδα. Ήδη προετοιμάζονται τα νέα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης, που βάζουν στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ το πολυνομοσχέδιο θεσπίζει αυτόματο "κόφτη" που θα μειώνει οριζόντια μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία, σε περίπτωση αποκλίσεων από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τους στόχους του προγράμματος. Αθροίζονται σ' εκείνα που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάνουν το λαό δραματικά φτωχότερο.
Την ίδια ώρα μένουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεών, που ενισχύονται με πρόσθετα προνόμια, χαριστικές ρυθμίσεις, νέους αναπτυξιακούς νόμους. Ο στόχος της ανάκαμψης των κερδών περνάει πάνω απ' τα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Το νέο πακέτο φόρων μεταφράζεται σε νέα οικονομική επιβάρυνση για τους ΟΤΑ. Αυξάνει το κόστος λειτουργίας τους, μειώνει αντικειμενικά τις δυνατότητες για κοινωνικό έργο και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Δίνει ώθηση στη λογική της ανταποδοτικότητας, ενώ από τις επερχόμενες "αυτόματες" περικοπές δεν εξαιρείται η χρηματοδότηση των Δήμων. Με την ψήφιση των μέτρων, αυξάνεται ο ΦΠΑ και ο φόρος στο φυσικό αέριο που πληρώνουν οι Σχολικές Επιτροπές ενώ καταργείτε για τους βιομήχανους της ηλεκτρικής ενέργειας!
Με τη συγκρότηση του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρείται η επίσπευση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που βαφτίζεται "αξιοποίηση". Λιμάνια, αεροδρόμια, δάση, παραλίες θυσιάζονται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και δίνονται βορά στα κέρδη των επιχειρηματιών.
Καλούμε το λαό να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στα μέτρα που ψηφίστηκαν και στα νέα που έρχονται. Να διεκδικήσει κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και φόρων, την ανάκτηση των απωλειών. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης, να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.