Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Δηλώνουν υπέρ του … «οικονομικού ΝΑΤΟ»


Μας συνήθισε πια και δεν μας εκπλήσσει η παράταξη «ΑυΡΑ – Χρ. Γιαρένης», να βγάζει όλη τη χολή της απέναντι στην Λαϊκή Συσπείρωση.
Είχαν το θράσος να μιλήσουν για αθλιότητες της παράταξης μας, επειδή δημοσιεύουμε τη στάση που κρατούν στα δημοτικά συμβούλια.
Εμείς τους συμβουλέψαμε πως αν θέλουν να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, υπάρχει πάντα και ο γραπτός λόγος μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες των παρατάξεων.
Αυτοί λοιπόν που ζήταγαν να αναβληθεί η συζήτηση για το αντιλαϊκό και βάρβαρο πολυνομοσχέδιο που πρόσφατα ψήφισε στη βουλή η κυβέρνηση τους (και που όταν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκαν να το καταδικάσουν), έφεραν ένα δικό τους ψήφισμα που ζητάνε την επικύρωση της διατλαντικής εμπορικής συνεργασίας (TTIP) μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.
Η συμφωνία αυτή, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους λαούς για ευνόητους λόγους, στην πράξη προσπαθεί να χτίσει ένα κοινό μέτωπο των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων πολυεθνικών, για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που δέχονται από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, κλπ), στον μεταξύ τους οικονομικό ανταγωνισμό.
Δικαίως ονομάστηκε ένα «Οικονομικό ΝΑΤΟ».
Η συμφωνία TTIP προσπαθώντας να εδραιώσει και να στηρίξει τα συμφέροντα των πολυεθνικών ΗΠΑ-ΕΕ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση – όπως είναι φυσικό – με τα συμφέροντα των λαών των δύο ηπείρων.
Λεπτομέρειες για τον τρόπο που χτίζεται αυτή η συμφωνία (TTIP) και που στοχεύει μπορείτε να βρείτε εδώ.
Η παράταξη «ΑυΡΑ – Χρ. Γιαρένης», μιμούμενη ακριβώς τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψελλίζει ορισμένα συνθήματα περί αδιαφάνειας, δημοκρατικού ελέγχου και δήθεν προστασίας των «τοπικών κοινωνιών», καταλήγει στο τέλος να ζητά: «την επικύρωση της συμφωνίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
Οι νεο-σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν το έδαφος για να προσυπογράψουν φαρδιά-πλατιά τη νέα αυτή βάρβαρη και αντιλαϊκή συμφωνία, εμφανίζοντας προσχηματικά πως δήθεν τηρούν κάποια προσχήματα διαφάνειας και ασήμαντων εξαιρέσεων.
Στη μάχη των εντυπώσεων αξιοποιούν και τις εφεδρείες των δημοτικών τους παρατάξεων όπως την «ΑυΡΑ» του κ. Γιαρένη.
Τροπολογίες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για επιμέρους βελτιώσεις της συμφωνίας όχι μόνο δεν αλλάζουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της, αλλά τη νομιμοποιούν και παραπλανούν.
Η ΤΤΙΡ δεν αλλάζει.
Να ξεσηκωθούν οι λαοί, για να τη ματαιώσουν και να ανατρέψουν το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.