Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών για τα «πράσινα χαράτσια».

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέαπολης - Συκεών

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών έχει στήσει μια βιομηχανία επιδόσεων για απαλλοτριώσεις παρελθόντων ετών που αφορούσαν χώρους χαρακτηρισμένους ως πάρκα, εκμεταλλευόμενη το βασιλικό διάταγμα του 1931! Οι επιδόσεις αυτές αφορούν τις λεγόμενες παρόδιες ιδιοκτησίες και υποχρεώνουν οικογένειες να πληρώσουν ποσά της τάξεως από 3.000 έως 26.000 ευρώ!!!
Στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη χαράτσι που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι οικογένειες που καλούνται να πληρώσουν αυτά τα δυσβάσταχτα ποσά ως επί το πλείστον είναι λαϊκές - εργατικές οικογένειες, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα επιβίωσης και τώρα προστίθεται και αυτό στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται, διατράνωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεσή τους στη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης που πάγια τακτική της είναι να φορτώνει όλα τα βάρη στους δημότες.
Η Λαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στους δημότες προτείνοντας:
  • Την κατάργηση του νόμου του 1931 περί αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων, πάγωμα και διαγραφή των χρεών αυτών.
  • Δωρεάν κοινόχρηστοι χώροι σε κάθε γειτονιά.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των δημοτών για πάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.