Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Έφυγε» ο σ. Περίανδρος Μπατζάκας - Συλλυπητήρια της ΚΟ Συκεών του ΚΚΕ.

Στις 25 Μάη 2015 έφυγε από κοντά μας ο σ. Περίανδρος Μπατζάκας. 
Ο σ. Μπατζάκας γεννήθηκε το 1929 στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
Οργανώθηκε στο ΚΚΕ σε ηλικία 20 ετών. Μικρό παιδί οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και σφυρηλατήθηκε στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας μέσα από τις γραμμές του Κόμματος κράτησε αταλάντευτη στάση, παρ' όλες τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Μαρξισμού - Λενινισμού.
Το 1961 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Συκεών.
Κατά τη διάρκεια της χούντας φυγαδεύτηκε στην Αθήνα και ζούσε για αρκετό καιρό κάτω από γέφυρες, για να αποφύγει εκ νέου σύλληψη.
Η μεταπολίτευση τον βρίσκει στις επάλξεις του αγώνα και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού μας. Δεν πτοήθηκε από τη μεγάλη ηλικία κι έδωσε πολύτιμη βοήθεια, για να σταθεί το Κόμμα και στις δύσκολες συνθήκες, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, της Σοβιετικής Ένωσης και την προσπάθεια να μεταλλαχθεί και το ΚΚΕ σε ολίγον αριστερό, σε ολίγον φιλολαϊκό κόμμα.
Δεν εγκατέλειψε ποτέ το όραμα για μια κοινωνία, όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του, για μια κοινωνία σοσιαλιστική, για τον κομμουνισμό.
Ο σ. Μπατζάκας έμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του
Η ΚΟ Συκεών του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών», εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του.
Η φωτογραφία (17/6/64) είναι από την προεκλογική συγκέντρωση της ΕΔΑ για τις Δημοτικές Εκλογές στις 5 Ιούλη 1964.
Οι εκλογές αυτές ήταν οι τελευταίες πριν την Χούντα του 67. Ο συνδυασμός της ΕΔΑ με Δήμαρχο τον Π.Αφαλή βγήκε πρώτος στις Συκιές.
Ο Περίανδρος Μπατζάκας – 35 χρόνων τότε – πρωτοστατώντας στους λαϊκούς αγώνες εκλέγονταν για χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.