Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Κλείνουν τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ στις Συκιές

Την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει τα δύο παραρτήματα που είχε στις Συκιές (πρώην υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην οδό Βενιζέλου και στην Επταπυργίου) κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο αντιπροσωπεία του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να στείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας απαιτώντας την άμεση αναίρεση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα την επαρκή χρηματοδότηση για την ανέγερση υπερσύγχρονου κτιρίου για τη διαμόρφωση ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, σε δημοτικά οικόπεδα επί της οδού Επταπυργίου.
Την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, στήριξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ – που την κατέθεσε σαν αίτημα στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
καταδίκης της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ)
στην οδό Βενιζέλου στη ∆.Ε. Συκεών


Τα µέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών  διαμαρτυρόμαστε και καταδικάζουμε µε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να διακόψει τη λειτουργία και να καταργήσει το τοπικό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ επί  της οδού Βενιζέλου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.
Εξαιτίας της αδικαιολόγητης και µη αποδεκτής αυτής απόφασης εκατοντάδες ασφαλισμένοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες µας, βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο υποκατάστημα του Ε.Ο.Π.Π.Υ. επί της οδού Ακροπόλεως στην Άνω Πόλη είτε χρησιμοποιώντας δύο λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας είτε ταξί, δαπανώντας μεγάλα ποσά στα κόμιστρα τα οποία ούτως ή άλλως αδυνατούν να διαθέσουν, ή, ακόμη χειρότερα, πεζή διανύοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση!
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην κατάργηση του τοπικού υποκαταστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην οδό Βενιζέλου στη ∆.Ε. Συκεών και τη στέρηση σε εκατοντάδες ασφαλισμένους της δυνατότητας που είχαν μέχρι πρότινος εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, το ιδιαίτερα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και ιατρο-προνοιακό κενό που προκύπτει, επαναφέρει στο προσκήνιο την  αναγκαιότητα άμεσης αποδοχής και υλοποίησης παλαιότερης πρότασής µας για την κατασκευή υπερσύγχρονου κτιρίου για τη διαμόρφωση ενός νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.
Η πρόταση, την οποία έχουμε κοινοποιήσει δεκάδες φορές στις εκάστοτε ηγεσίες του πρώην ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια, είναι συγκεκριμένη και άμεσα υλοποιήσιμη. Εδώ και χρόνια έχουμε θέσει στη διάθεση του πρώην ΙΚΑ και του σημερινού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οικοπεδική έκταση αποτελούμενη από 5 οικόπεδα, επί της οδού Επταπυργίου, την οποία είχε εξαγοράσει ο πρώην δήμος Συκεών και έχει πλέον περιέλθει στην κυριότητα του διευρυμένου πλέον δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Την οικοπεδική αυτή έκταση παραχωρούμε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την κατασκευή 8οροφου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο να  στεγάσει πολυιατρείο του ΙΚΑ, καθώς και τις υπηρεσίες του Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών. Η μελέτη, η οποία συντάχθηκε µε την επιμέλεια και µε δαπάνες του δήμου, επικαιροποιείται εντός του Σεπτεμβρίου, µε άμεση ετοιμότητα για δημοπράτηση του έργου, ενός κτιρίου 4.690 τ.µ., προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Δυστυχώς όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, το όλο σχέδιο δεν προχώρησε εξαιτίας αντιρρήσεων της Νομικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην ΙΚΑ µε τον ισχυρισμό ότι δεν μπορούν να έχουν συνεργασία µε την  Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τέτοιο επίπεδο.
Ως µέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών εξακολουθούμε να εκφράζουμε τη διάθεσή µας να προχωρήσουμε, είτε µε τη μέθοδο της αντιπαροχής είτε µε οποιονδήποτε άλλο τρόπο κριθεί αναγκαίος, στην ανέγερση του κτιρίου επί της οδού Επταπυργίου, προκειμένου οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να βρουν επιτέλους αξιοπρεπή στέγη, αναπτύσσοντας ένα διευρυμένο πολυιατρείο µε όλες τις ειδικότητες και µε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο (µε µμαγνητικό και αξονικό τομογράφο).
Να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο πολυιατρείο θα μπορούσε να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ευρύτερη δυτική και βορειοδυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, µε πάνω από 400.000 κατοίκους, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα κι έτσι εκατομμύρια ευρώ να καταλήγουν στα ταμεία ιδιωτικών συμφερόντων.
Η υλοποίηση της θετικής µας πρότασης διασφαλίζει το δημόσιο όφελος και συμφέρον, εξασφαλίζοντας χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους. Αν όλοι οι φορείς του κράτους συνεργάζονταν µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κράτος δεν θα δαπανούσε αυτή τη στιγμή δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μισθώματα, αλλά θα διέθετε ιδιόκτητα κτίρια.
Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να κατασκευαστεί το νέο κτίριο,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση αναίρεση της απόφασης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του πρώην ΙΚΑ στην οδό Βενιζέλου στη ∆.Ε. Συκεών.






Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νεάπολης - Συκεών για το κλείσιμο παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Δημοτική Ενότητα Συκεών, με την οποία ζητούν την άμεση αναίρεση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και την κατασκευή υπερσύγχρονου κτιρίου για τη διαμόρφωση ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.



Αθήνα 30/8/2013
Οι καταθέτοντες βουλευτές





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.