Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" για έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να εγκριθεί ψήφισμα για το σταμάτημα της σφαγής του Παλαιστινιακού Λαού


Προτεινόμενο ψήφισμα για τη σφαγή στη Γάζα:


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και δηλώνει πως είναι απαράδεκτη η προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με το θύτη.

Ο λαός της Παλαιστίνης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και τη ζωή του απέναντι στη ξένη κατοχή με όλα τα αναγκαία μέσα.
Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπέρνουν το θάνατο και το ξεριζωμό, όχι οι λαοί που παλεύουν για το δίκιο τους.
Εδώ και 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται κάτω από το ζυγό της δολοφονικής Ισραηλινής κατοχής που γίνεται με τις πλάτες ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. Όλα αυτά τα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
● Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της εγκληματικής επίθεσης του Ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας.
● Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
● Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές
● Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
Να παύσει κάθε είδους διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.