Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Κράτος και δήμος στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες

 

Λίγες ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας, έρχεται στο φως μία ακόμη βαρβαρότητα που αποδεικνύει ότι η εγκληματική αυτή πολιτική είναι βαθιά ριζωμένη στο αστικό κράτος σε κάθε επίπεδο εξουσίας του.


Με επιστολή τους στον «Ριζοσπάστη», φαντάροι που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κύπρο καταγγέλλουν ότι καλούνται να δώσουν την απαράδεκτη και απάνθρωπη συναίνεσή τους ότι παραιτούνται «από κάθε δικαίωμα ή αξίωσή μου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των εκπροσώπων του ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μου με Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας», αν θέλουν να βρουν μια δωρεάν θέση στα C-130, αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους στην Ελλάδα.


Η παραπάνω απαράδεκτη δήλωση είναι έξω από κάθε ανθρώπινη λογική και νομική προσέγγιση, καθώς δεν υπολογίζει καν την αξία της ανθρώπινης ζωής.

«Γιατί άραγε υπάρχει η ανάγκη να υπογράψουμε τη συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση, αν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος;», αναρωτιούνται οι φαντάροι, συνεχίζοντας: «Το απαράδεκτο αυτό γεγονός που καταγγέλλουμε γίνεται ακόμα πιο προκλητικό αν δει κανείς ή θυμηθεί πόσες φορές ακούμε στις ειδήσεις για τις αναγκαστικές προσγειώσεις λόγω βλάβης των C-130 …»

 

Το γεγονός αυτό μας φέρνει στη μνήμη την επίσης κατάπτυστη δήλωση που ζήταγε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τους γονείς που θα ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους στα αθλητικά τμήματα της δημοτικής επιχείρησης.

 


Εκβίαζαν τους γονείς να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση με την οποία όχι μόνο αναγνώριζαν ότι η συμμετοχή των παιδιών τους «εγκυμονεί κινδύνους προσωπικής και σωματικής υγείας», αλλά ταυτόχρονα αναγνώριζαν ότι η δημοτική επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ) δεν παίρνει καμιά ευθύνη «σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων»!!!

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε απαιτήσει από τότε όχι μόνο να σταματήσει αυτός ο εκβιασμός προς τους γονείς, αλλά:

·         Να εγγυηθεί η διοίκηση του δήμου για την «καταλληλόλητα, την άριστη κατάσταση και την πλήρη ασφάλεια» όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

·         Να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις αθλητικές εγκαταστάσεις που τυχών δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις ώστε οι αθλούμενοι να βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, όσο αφορά τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Αν μη τι άλλο, και με αυτό το γεγονός αποδεικνύεται η ορθότητα του συνθήματος που ακουγόταν στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του λαού μας:

«ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία – το έγκλημα αυτό έχει ιστορία»

Όπως και ότι το κράτος έχει μια συνέχεια, σε όποιο επίπεδο εξουσίας και αν βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.