Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Καλή χρονιά θα είναι μια χρονιά με αγώνες!

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση εύχεται σε όλους και όλες υγεία και δύναμη για να έχουμε μια καλή και αγωνιστική χρονιά!

Και αν η νέα χρονιά ξεκινά με «βαρυχειμωνιά» για τους ανθρώπους του μόχθου, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να συνεχίζεται στη γειτονιά μας, με μια νέα οικονομική κρίση να μας χτυπάει την πόρτα, με τις τιμές παντού στα ύψη και την αβεβαιότητα να βαραίνει τα πάντα, εμείς ξέρουμε καλά ότι είναι στο χέρι μας να χαμογελάσουμε και πάλι!

Το ξέρουμε γιατί τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξαν στιγμές που χαμογελάσαμε πραγματικά και ήταν αυτές που ο λαός σήκωνε κεφάλι.


·         Ήταν όταν νίκησαν οι εργαζόμενοι της 
e-food, της Cosco, της Λάρκο, των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων στην Καβάλα και αλλού, ακυρώνοντας απολύσεις, κερδίζοντας μέτρα ασφάλειας, αυξήσεις στα μεροκάματα κλπ. ·         Ήταν όταν τα παιδιά μας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης πετούσαν τους φασίστες έξω από τα σχολεία τους.

·     Ήταν όταν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια γκρέμιζαν τη ΔΑΠ και αναδείκνυαν πρώτη δύναμη πανελλαδικά την Πανσπουδαστική Κ.Σ. μετά από 35 χρόνια.

·         Ήταν όταν ξεσηκώθηκαν οι γειτονιές μας εδώ στις Συκιές, όπως και σε άλλες πόλεις και δεν άφησαν τα κοράκια των τραπεζών να πάρουν τα σπίτια του λαού, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη!

Ξέρουμε καλά, λοιπόν, ότι αν είναι να γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας, αυτό δεν θα το φέρει κανένας κυβερνητικός «σωτήρας», αλλά εμείς οι ίδιοι, με τους αγώνες μας, γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»!

Γιατί αλήθεια, τι μπορούμε να περιμένουμε από κυβερνήσεις και κόμματα των Πάτσηδων και των Καϊλήδων, που δεν είναι πέρα κι έξω από την «κανονικότητα» αυτού του συστήματος, αλλά γνήσια τέκνα των ενώσεων του κεφαλαίου και των λόμπι, όπως είναι η ίδια η ΕΕ, στην οποία προσκυνούν όλοι;

Τι έχουμε να περιμένουμε από όλα αυτά τα κόμματά που μαζί ψήφισαν από την «απελευθερωμένη» αγορά Ενέργειας και τις «πράσινες μπίζνες» έως την καθήλωση των μισθών, το πάγωμα των τριετιών με τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, την εμπλοκή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τόσα άλλα;

Αυτό είναι το «κοινό πρόγραμμα» της όποιας επόμενης κυβέρνησης. Γι' αυτό και όλοι μαζί έχουν απορρίψει τις προτάσεις του ΚΚΕ που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στο λαό, όπως:

-- Την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-- Την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

-- Την απαγόρευση των πλειστηριασμών σε κύριες κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Τι έχουμε, λοιπόν,  να περιμένουμε από όλους αυτούς που ακόμα και για τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης του λαού μας λένε ότι «ρίχνουν έξω τον προϋπολογισμό», την ίδια ώρα που το χρήμα φεύγει ζεστό από τα κρατικά ταμεία προς τους μεγάλους επιχειρηματίες;

● Τι έχουμε να περιμένουμε από την περιβόητη ««δίκαιη ανάπτυξη» που μας υπόσχονται όταν και η «ανάπτυξη» και η «κρίση» τους, διαδέχεται η μία την άλλη απαιτώντας θυσίες από το λαό και η κάθε μία χτίζεται πάνω στα αντεργατικά συντρίμμια της προηγούμενης;

● Τι έχουμε να περιμένουμε από παλιούς και νέους δημοτικούς άρχοντες που στηρίζουν στην ουσία την ίδια αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική φορτώνοντας όλα τα βάρη στους δημότες ενώ για ζωτικά προβλήματα, όπως αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ, υπολογίζοντάς τα ως «κόστος»;

● Τι έχουμε να περιμένουμε από μια πολιτική που στο όνομα της επιλογής του «μικρότερου κακού» μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στη μεγαλύτερη εξαθλίωση;

Η πραγματική επιλογή δεν είναι ανάμεσα στα λίγα ή πολλά ψίχουλα, αλλά σ' αυτό που μπορούμε και μας αξίζει να ζήσουμε, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Από τον λαό μας δεν λείπουν ούτε οι επιστήμονες, ούτε τα ειδικευμένα εργατικά χέρια, ούτε οι παραγωγικοί πόροι.

Αυτό που εμποδίζει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι ότι όλος αυτός ο πλούτος βρίσκεται στα χέρια μεγάλων επιχειρήσεων που καθορίζουν τα πάντα με γνώμονα το όλο και μεγαλύτερο κέρδος τους.

Όμως, με τα δικά μας χέρια χτίζουμε τα πάντα σε αυτόν τον τόπο και με τα δικά μας χέρια μπορούμε να τα κερδίσουμε!

Δυναμώνοντας κάθε σπίθα αγώνα κόντρα στο άδικο, όπου κι αν ξεπετιέται. Στηρίζοντας, και με την ψήφο μας, το ΚΚΕ που είναι μπροστά στους αγώνες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, που οι βουλευτές του στέκονται ακλόνητα στο πλευρό του λαού. Στέλνοντας έτσι το μοναδικό μήνυμα που μπορεί πραγματικά να τρομάξει τους ισχυρούς.

Και παράλληλα φουντώνοντας τη φλόγα της μεγάλης εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης για την πραγματική και οριστική νίκη του λαού μας, την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, τον σοσιαλισμό!

Κρατάμε γερά και είμαστε βέβαιοι πως θα το ζήσουμε,

το ωραίο, το μεγάλο και το συγκλονιστικό!

Καλούς αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.