Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Από τον Άννα στον Καϊάφα

 



Κάπως έτσι νιώθουν οι κάτοικοι της οδού Γερμανού Καραβαγγέλη στις Συκιές.

Πάνω από δύο δεκαετίες τα σπίτια και τα μαγαζιά τους πλημμυρίζουν, καταστρέφονται οι περιουσίες τους, παθαίνουν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κινδυνεύουν ακόμα και οι ίδιες οι ζωές τους και οι ανευθυνο-υπεύθυνοι Δήμου, ΕΥΑΘ και Περιφέρειας, ερίζουν όλα αυτά τα χρόνια … ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη του έργου.

Στις 5 του Σεπτέμβρη, για μια ακόμη φορά η οδός Καραβεγγέλη πλημμύρισε και κάτοικοι και καταστηματάρχες έπαθαν μεγάλες ζημιές.

Επιτροπή κατοίκων επισκέφτηκε τον δήμαρχο κ. Δανιηλίδη για να του εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να απαιτήσουν λύση του προβλήματος.

Ο κ. Δανιηλίδης, με τη γνωστή τακτική του, και αφού τους αντιμετώπισε πρώτα σαν «μπουκαδόρους»(μετάφραση: κλέφτης που μπουκάρει από ξεκλείδωτες πόρτες), γιατί τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο του χωρίς να τον έχουν ενημερώσει πιο μπροστά (!),προσποιήθηκε στην πορεία ότι δείχνει «απεριόριστο ενδιαφέρον», υποσχόμενος να κάνει το «κάθε τι δυνατό»!!!

Η υπόσχεση εξάλλου είναι το μόνο φτηνό που έχει απομείνει.

Το «κάθε τι δυνατό», του κ. Δανιηλίδη, ήταν να μην ενταχτεί κανένα έργο στην οδό Καραβαγγέλη ούτε στο «τεχνικό πρόγραμμα», ούτε στον «προϋπολογισμό» του 2023.

Οι κάτοικοι, μετά από αυτά, οργανώθηκαν και μαζεύοντας ξανά υπογραφές, έστειλαν νέο υπόμνημα σε ΕΥΑΘ, Δήμο και Περιφέρεια Κ.Μ., ζητώντας να γίνουν τα απαραίτητα έργα ώστε να σταματήσουν να πλημμυρίζουν σπίτια και μαγαζιά με την πρώτη νεροποντή.

Η απάντηση των υπηρεσιών του «επιτελικού κράτους» αλλά και της τοπικής διοίκησης θυμίζει το «φεύγα κακό απ’ τα μάτια μου».

·         Ο δήμος μεταβιβάζει το αίτημα των κατοίκων στην ΕΥΑΘ με τον ισχυρισμό ότι «αφορά τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων στο παντορροϊκό δίκτυο, το οποίο αποτελεί δίκτυο ευθύνης της ΕΥΑΘ», και

·        
Η ΕΥΑΘ ανταπαντά πως το συγκεκριμένο πλημμυρικό πρόβλημα δεν οφείλεται στην μη επάρκεια του παντορροϊκού δικτύου αλλά στο «χαμηλό υψομετρικό σημείο του δρόμου και στην έλλειψη αγωγού όμβριων», που αυτό όμως είναι ευθύνη του δήμου.

«Τον καμπούρη τελικά, μόνο ο τάφος θα τον ισιώσει», λέει ο λαός μας.

Αυτό το σάπιο σύστημα δεν «ισιώνει», δεν γιατρεύεται, παρά μόνο ανατρέπεται με τον κοινό μας αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.