Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών στον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας

 

Από πρόσφατη κινητοποίηση για την ανάκληση της άδικης απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος  

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών αποφάσισε με πλειοψηφία (μειοψήφησε η δημοτική παράταξη της ΝΔ) ψήφισμα συμπαράστασης του αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και εναντίωσης στην απόλυση του προέδρου του σωματείου τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και εναντίωσης στην απόλυση του προέδρου του σωματείου τους.

 

Η εταιρεία “EDILMAC”, που δραστηριοποιείται εργολαβικά από την «Ελληνικός Χρυσός» στα μεταλλεία Κασσάνδρας, προχώρησε στις 28/07/2021 στην απόλυση του Νίκου Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.ΛΑ.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε.), με το επιχείρημα της μη τήρησης των υποχρεώσεών του ως τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας.

Η πράξη αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι στο σωματείο και την συνδικαλιστική δράση, προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Είναι πράξη καταδικαστέα.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης Συκεών

 

·         Καλεί την εταιρεία “EDILMAC” να ανακαλέσει εδώ και τώρα την απόλυση του συνδικαλιστή Νίκου Τζανετή.

·         Απαιτεί άμεσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια της εταιρείας από τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς.

·         Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.