Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

“Διαβουλεύσεις” Δήμου Νεάπολης-Συκεών: Μονόλογοι Δημάρχου και αντιδημάρχων, χωρίς καμιά λαϊκή συμμετοχή!



Με πανηγυρικές ανακοινώσεις, η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να παρουσιάσει την καρικατούρα των μαζώξεων δημοτικών και τοπικών της συμβούλων (ούτε καν οι μισοί τους δεν ήταν παρόντες) με ελάχιστους – μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού – πολίτες, ως το απαύγασμα των δημοκρατικών διαδικασιών «διαλόγου και συμμετοχικότητας πολιτών και φορέων», όπως αυτάρεσκα το διαφημίζει στα ΜΜΕ.

● Πρόκειται για τη διοίκηση αυτή που αρνείται σχεδόν μια δεκαετία τώρα, πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να προχωρήσει σε αντισεισμικό έλεγχο (στατικότητας και καταλληλότητας) όλων των δημοτικών και δημόσιων κτηρίων του Δήμου μας, ξεκινώντας από σχολεία και παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς.
● Πρόκειται γι αυτή τη διοίκηση που ενώ κομπορρημονούσε όλα αυτά τα χρόνια για το μεγάλο ταμείο της (που προήλθε από τους φόρους των εργαζομένων) δεν χρηματοδοτούσε πρωινό γεύμα μαθητών, παρά τις προτάσεις συλλόγων γονέων.
● Είναι αυτή η διοίκηση που συκοφαντούσε τον αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για να μην συγχωνευτούν και καταργηθούν σχολεία, ονομάζοντας τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, «πρόοδο».
● Είναι η ίδια διοίκηση που από το 2011 αρνείται να προχωρήσει και στο παραμικρό έργο προστασίας κατοίκων του Αγ. Παύλου από τις πτώσεις βράχων.
● Είναι αυτή η διοίκηση που από την αρχή του ενιαίου «Καλλικρατικού» Δήμου, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει το παραλιακό οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, προς όφελος κυρίως των παιδιών του Δήμου, αλλά αντίθετα άφησε τις όποιες υποδομές υπήρχαν να ρημάξουν για να το δώσει μετά σε επιχειρηματίες να «επενδύσουν».
● Είναι αυτή η διοίκηση που από τη μια προβάλει με πανηγυρισμούς, μεγαλεπήβολα τεχνικά προγράμματα και από την άλλη κρύβει πως εδώ και εννιά χρόνια το ποσοστό υλοποίησης των τεχνικών προγραμμάτων κυμαίνεται από 5-15%.

Κρύβει πως ο προϋπολογισμός του Δήμου στηρίζεται κύρια στην υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών και πως η λεγόμενη «οικονομική αυτοδυναμία» των δήμων – που πρωτοστατεί σε αυτό ο κύριος Δήμαρχος – στην ουσία σημαίνει αύξηση των ανταποδοτικών και άλλων τελών, της δημοτικής φορολόγησης και μεταφορά επαχθών και αντιλαϊκών φόρων (όπως του ΕΝΦΙΑ) στους Δήμους, ως αποδεδειγμένα καλύτεροι εισπράκτορες.

Είναι φυσικό επακόλουθο το γεγονός ότι πολίτες και μαζικοί φορείς του τόπου, έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε τέτοιου είδους “διαβουλεύσεις” που μόνο σαν άλλοθι της αντιλαϊκής τους πολιτικής μπορεί να λειτουργήσει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μη θέλοντας να δώσει προφάσεις “συμμετοχικότητας”, εδώ και χρόνια δεν συμμετέχει σε αυτές τις δημαρχιακές φιέστες.

Τις όποιες προτάσεις και πολιτικές μας τις εκφράζουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως τις παλεύουμε να υλοποιηθούν μαζί με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.