Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Συνεχίζουν να “κόβουν” από Δήμο και να δίνουν σε εργολάβους!



Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φεύγουν από τα ταμεία του δήμου και δίνονται σε εργολάβους, για εργασίες που θα έπρεπε να πραγματοποιούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Επανειλημμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταγγείλει την στάση της διοίκησης να μεταφέρει σε ιδιώτες εργολάβους ολόκληρους τομείς δουλειάς που θα έπρεπε κανονικά να γίνονται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με αυτό τον τρόπο ιδιωτικοποιούνται στην πράξη οι Δημοτικές υπηρεσίες, με ότι σημαίνει αυτό και στις συνθήκες εργασίας αλλά και στους μισθούς πείνας των εργαζομένων όπως και στην οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Ειδικά στον χώρο του πρασίνου, οι περισσότερες εργασίες δίνονται πια σε εργολάβους. Πότε με το πρόσχημα των δήθεν ειδικευμένων εργασιών και πότε με δικαιολογίες της έλλειψης των κατάλληλων μηχανημάτων – και αφού η διοίκηση του Δήμου απογύμνωσε την υπηρεσία από μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό – έφτασε σήμερα να δίνει σε εργολαβικές εταιρείες ακόμη και το κόψιμο των χόρτων όπως και την συντήρηση των χώρων πρασίνου.

Μόνο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (9/7/18) αποφάσισαν να δώσουν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε εργολάβους για «συντήρηση διαμορφωμένων χώρων πρασίνου».

Είναι οι ίδιοι που ζητούν την «Δημοτικοποίηση» της ΕΥΑΘ, παρουσιαζόμενοι ως εγγυητές της μη ιδιωτικοποίησης της!!!

Ευθύνη βέβαια γι αυτή την κατάσταση έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, μειώνει ακόμη περισσότερο τις επιχορηγήσεις προς τους Δήμους, προωθεί την «ανταποδοτικότητα» και απαγορεύει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», προσπάθησαν να εντάξουν τις υπηρεσίες πρασίνου στα ανταποδοτικά Δημοτικά τέλη. Μπορεί βέβαια αυτό να το πήραν πίσω, μετά την γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή, όμως καθόλου πίσω δεν έκαναν στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την «ανταποδοτικότητα» και την «επιχειρηματικότητα» στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Δήμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.