Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΡΝΙΟΥΝΤΑΙ να στηρίξουν τα λαϊκά νοικοκυριά …




Για μια ακόμη φορά Διοίκηση του Δήμου, αλλά και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, αρνήθηκαν πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για προστασία της Λαϊκής περιουσίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Εδώ και καιρό η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήταγε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέτρα που οφείλει να πάρει ο Δήμος για να προστατευθούν τα φτωχά νοικοκυριά από την φορολεηλασία και τους πλειστηριασμούς της μικρής, έτσι κι αλλιώς, περιουσίας τους.
-        Σε μια εποχή που η τεράστια ανεργία, η δραστική μείωση των εισοδημάτων και η συνεχόμενη φορολεηλασία έχει γονατίσει κάθε εργατική οικογένεια,
-        Σε μια εποχή που οι συνταξιούχοι παραμιλούν από τις συνεχείς μειώσεις της σύνταξής τους,
-        Σε μια εποχή που οι μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι προσπαθούν ακόμα να κρατήσουν τις δουλειές τους όρθιες, βλέποντας τον εφιάλτη της καταστροφής να έρχεται

Η κυβέρνηση επιβάλει (με πρόσφατο νόμο της) τους Δήμους να προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των δημοτών τους, για να εισπράξουν οφειλές ακόμα και 500 ευρώ!

Στο στόχαστρο κυβέρνησης και κομμάτων που υπηρετούν τα μνημόνια βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστούν μικρά ποσά, την ίδια ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κατάφεραν, όπως και στο παρελθόν, τα τεράστια χρέη τους να θεωρούνται πλέον "ξεγραμμένα".
Είναι οι ίδιες πολιτικές που προκλητικά  ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους και στήριξαν  παντοιοτρόπως και  με όλα τα μέσα  τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους . 

Οι προτάσεις τις «Λαϊκής Συσπείρωσης» έβαζαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μέτρα για την στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, όπως:

-        Να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία με νόμο και να σταματήσουν οι κατασχέσεις  για χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους  και ασφαλιστικά ταμεία.
-        Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
-        Να σταματήσει η φοροληστεία και να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
-        Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Ειδικότερα για τους Δήμους
-        Να  αρθεί  νομοθετικά η καταναγκαστική διαδικασία που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στη «σέντρα» της εφορίας και των  ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 
-        Να δοθεί η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να διαγράφει μικρο-οφειλές για νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν.
-        Να απαλλάξει όλους τους μικροοφειλέτες που εντάσσονται  στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τους μακροχρόνια άνεργους, ΑμΕΑ πάνω από 65% και πολύτεκνους που είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι.
-        Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών και το  μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών-μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές.
-        Να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν». 

… και “θρηνούν” για έλλειψη ομοφωνίας


Η συνηθισμένη τακτική του Δημάρχου και συνολικά της παράταξης του είναι να επικαλούνται πως «θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» αν όμως … άλλαζαν κάποιες εκφράσεις, αν … έβγαιναν κάποιες άλλες, αν … συμπληρωνόταν κάποιες τρίτες και αν το τελικό κείμενο στην κατάληξη του δεν θύμιζε σε τίποτα το αρχικό!!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποκάλυψαν στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας που δείχνουν πως η διοίκηση του Δήμου έχει ήδη προχωρήσει στην στέρηση φορολογικής ενημερότητας σε 4.976 μικρο-οφειλέτες, ενώ έχει επιβάλει μέτρα είσπραξης σε άλλους 1.342.
Και τι δεν είπε ο Δήμαρχος για να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του. Επιδόθηκε σε ένα ντελίριο γελοίων, ανόητων και προσβλητικών χαρακτηρισμών για τους οφειλέτες χαρακτηρίζοντας τους πως η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς αποτελείται από:
-        Ασυνείδητους οδηγούς που πήραν κλήση είτε γιατί έκαναν σούζες (!) είτε γιατί πέρναγαν με κόκκινο βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή άλλων
-        Πως υπάρχουν πολλοί που έχουν βίλες στην Ρόδο και στην Μύκονο και δηλώνουν την βίλα τους σαν πρώτη κατοικία για να την γλυτώσουν
-        Πως αρκετοί από αυτούς τους οφειλέτες έχουν βγάλει τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους και τώρα παρουσιάζονται σαν φτωχοί
-        Πως όσοι οφείλουν και δεν πληρώνουν είναι οι «πονηροί μπαταχτσήδες» οι οποίοι ζουν σε βάρος των «συνεπών ηλιθίων» που πληρώνουν

Έχοντας όλες τις παραπάνω ανοησίες σαν «επιχειρήματα και ενστάσεις», απέναντι στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ήθελε να επιδοθεί και σε προσπάθεια ομόφωνου ψηφίσματος … “συμβουλεύοντας” μας μάλιστα πως πρέπει να είμαστε «σοβαροί και υπεύθυνοι»!!!.

Από δίπλα του και η κυβερνητική παράταξη «ΑυΡΑ».

Εκδηλώνοντας και αυτοί τον “θρήνο” τους για την έλλειψη της ομοφωνίας, ξεκαθάρισαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
«Θα θέλαμε και εμείς να μην φτάσουν τα κόκκινα δάνεια των λαϊκών κατοικιών στα ξένα funds. Υπήρχε μάλιστα πρόταση του κ. Τσακαλώτου, όταν φτάσει η στιγμή της πώλησης τους, να προτιμηθούν οι οφειλέτες έναντι των funds, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από την Τρόικα».

Αυτά είπε στην ομιλία του Δημοτικός σύμβουλος της «ΑυΡΑ» για να συμπληρώσει αμέσως μετά ο επικεφαλής της, κ. Πανόπουλος, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα έπρεπε εξαρχής να κατεβάζει τόσο «μονολιθικά» και «στενά κομματικά» ψηφίσματα, αφού αυτά δεν μπορούν να γίνουν ομόφωνα δεκτά.
Μας συμβούλευε δηλαδή να στέλνουμε πρώτα τα ψηφίσματα μας στο γραφείο του κ. Τσακαλώτου, ή στα γραφεία της Τρόικα και αν εγκριθούν από αυτούς τότε μπορούμε προφανώς να τα φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου … θα έχουν την εξασφαλισμένη πια ομοφωνία!!!

Στη συνεδρίαση αυτή όμως παραβρέθηκαν και μίλησαν και εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων και άλλων μαζικών φορέων.
Αυτοί, οι πραγματικοί εκπρόσωποι των λαϊκών νοικοκυριών, δήλωσαν με απόλυτη σαφήνεια και τεράστια αποφασιστικότητα πως την τύχη της δικής τους ζωής δεν πρόκειται να την αφήσουν στις ορέξεις των αρπακτικών του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των πολιτικών τους υπαλλήλων.
Την τύχη της δικής τους ζωής θα την πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους και με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα ταξικά τους σωματεία και τους κατά τόπους φορείς και επιτροπές, θα προασπίσουν το βιος και τη ζωή που αξίζει για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.