Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Πετάνε λαϊκές οικογένειες στον δρόμο!

Με μία αισχρή συμπαιγνία, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας (στην ουσία μιλάμε για το ίδιο το κράτος) και η Διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, αποφάσισαν να πετάξουν στον δρόμο εφτά λαϊκές οικογένειες.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μεταβιβάζει στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών μία έκταση 915,13 τ.μ. μέσα στην οποία έχουν τα σπίτια τους (είτε καθ ολοκληρία είτε τμήμα τους) εφτά οικογένειες.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βάζει ταυτόχρονα τον εκβιαστικό όρο ότι αν ο Δήμος δεν προχωρήσει άμεσα σε «Διοικητική Αποβολή» όλων αυτών των οικογενειών και μέσα σε μία τριετία δεν έχει ανεγείρει ένα σχολικό κτήριο τότε η συγκεκριμένη έκταση θα επιστραφεί στο δημόσιο.

Από την άλλη, η διοίκηση του Δήμου παίζοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη αυτών των φτωχών οικογενειών, προχώρησε στην απόφαση της Διοικητικής Αποβολής.

Για να δικαιολογήσει την βάρβαρη απόφαση της η Διοίκηση του Δήμου, παραπλανώντας και εκφοβίζοντας τους κατοίκους, ισχυρίζεται πως αν επιστρέψει η έκταση στο δημόσιο τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα γι αυτούς, αφού … τη γη τους θα την πάρουν οι «ξένοι δανειστές», μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (!!!)
Και οι δύο – Κυβέρνηση και Διοίκηση Δήμου – παίζουν άσχημα παιχνίδια στις πλάτες αυτών των λαϊκών οικογενειών, προβάλλοντας υποκριτικά την δήθεν ευαισθησία τους για τις πραγματικά μεγάλες ελλείψεις σχολικών αιθουσών που υπάρχουν στον Δήμο, προσπαθώντας να κινήσουν αντιδράσεις “κοινωνικού αυτοματισμού”.

«Ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες υπάρχουν πολλές στον Δήμο μας. Όμως αυτό το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να πετάτε φτωχές λαϊκές οικογένειες έξω από τα σπίτια τους», ανάφεραν στις ομιλίες τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Δεν μπορεί στην σημερινή εποχή να βάζετε το δίλλημα στην λαϊκή οικογένεια να επιλέξει ανάμεσα στο τι θέλει: «σπίτι ή σχολείο». Για τα παιδιά κάθε λαϊκής οικογένειας το ίδιο απαραίτητα είναι και το σπίτι και το σχολείο.
Προσβάλλεται κατά πρόσωπο αυτούς τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, όταν σε πολλά σημεία της εισήγησης σας τους ονομάζεται «καταπατητές».
Οι άνθρωπο αυτοί μένουν εκεί από το 1950. Τρεις γενιές έχουν μεγαλώσει σε αυτά τα χαμόσπιτα που τα μισά είναι σκεπασμένα με κεραμίδια και τα μισά με τσίγκους.
Οι πραγματικοί καταπατητές που καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φιλέτα γης για να χτίσουν τις βίλλες τους ή τα μέγαρα τους, όχι μόνο δεν κυνηγιούνται αλλά αντίθετα προστατεύονται από νόμους που ψηφίζονται ειδικά γι αυτούς.
Εδώ μιλάμε για 7 φτωχές, λαϊκές οικογένειες που μένουν σε μια γούβα γης, που όταν βρέχει γεμίζουν λάσπη και βρωμιά.
Πραγματικούς Καταπατητές, έχει ο Δήμος μας και σας τους έχουμε υποδείξει χρόνια πριν.
Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν καταπατήσει κεντρικά πεζοδρόμια, επεκτείνοντας τον χώρο της επιχείρησης τους, αναγκάζοντας τους πεζούς να προχωράνε πάνω στο οδόστρωμα. Γι αυτούς δεν κάνατε καμιά «Διοικητική Αποβολή».
Υπάρχει μεγαλοεπιχειρηματίας που έχει Καταπατήσει ολόκληρο τετράγωνο που έχει χαρακτηριστεί ως «Πράσινο» και το έχει μετατρέψει σε χώρο παρκινγκ για το σουπερ μάρκετ του. Τον αφήνεται να κάνει ότι θέλει χωρίς να πάρετε το παραμικρό μέτρο.
Σας έπιασε όμως τώρα ο πόνος και των δυονών σας – Κυβέρνησης και Διοίκησης του Δήμου – να διώξετε από τα σπίτια τους φτωχές οικογένειες για να κάνετε δήθεν σχολείο!!!
Καλά και εκεί που υπάρχουν έτοιμα οικόπεδα (και υπάρχουν αρκετά τέτοια στον Δήμο μας) γιατί δεν κάνετε τόσα χρόνια σχολεία;
Αφού τόσο πολύ πονάτε για την μάθηση των παιδιών μας, γιατί συνεχίζετε να αφήνετε κενές τις θέσεις, 20.000 εκπαιδευτικών;
Σχολεία πρέπει να γίνουν, και πρώτα και κύρια το ζητάνε τα ίδια τα λαϊκά νοικοκυριά.
Σχολεία σύγχρονα, που να παρέχουν ποιοτική και δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει πετώντας στον δρόμο φτωχούς ανθρώπους.

ΖΗΤΑΜΕ πριν προχωρήσει οποιαδήποτε ενέργεια για την ανέγερση σχολείου στον συγκεκριμένο χώρο, να εξασφαλιστούν οι οικιστικές ανάγκες – με βάση την σημερινή σύγχρονη εποχή – για όλες τις οικογένειες της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.