Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Η εξίσωση του ναζισμού - φασισμού γίνεται μόνο με το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΔΥΕΘ) καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τον χυδαίο αντικομμουνισμό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που στην ουσία προσπαθεί να σκεπάσει τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού και να προετοιμάσει το έδαφος για νέες διώξεις, νέα μέτρα περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και εξαπόλυση νέων μεγαλύτερων ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Ο φασισμός υπήρξε πάντοτε το οπλισμένο χέρι των καπιταλιστών απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο αντικομμουνισμός, οι διώξεις ενάντια στα Κομουνιστικά Κόμματα και τους κομμουνιστές, η άγρια καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης και των λαϊκών αγώνων συνοδεύουν πάντα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και πάνε χέρι - χέρι με τη στήριξη ρατσιστικών, εθνικιστικών, φασιστικών κομμάτων.
Η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα της αστικής διαχείρισης πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό, την παραχάραξη και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.
  •  Γι αυτό και η Λετονική βουλή αποκατέστησε επισήμως τα SS και απένειμε συντάξεις σε επιζώντα μέλη τους.
  • Γι αυτό και στην Εσθονία στήνονται μνημεία για όσους συμμετείχαν στις φασιστικές λεγεώνες των «Waffen SS».
  •  Γι αυτό στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία κ.ά., απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα και καταδικάζουν σε ποινές φυλάκισης μέλη και στελέχη των ΚΚ.
  •  Γι αυτό και δαπανούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ σε αντικομμουνιστικές «πλατφόρμες» και προγράμματα, όπως συμβαίνει με το «Σπίτι της Ιστορίας», ή το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες», που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε σχολεία, μαθητές, Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, ΜΚΟ.


Στο στόχαστρο αυτών των σχεδίων είναι οι νεανικές συνειδήσεις, ώστε να δηλητηριαστούν συστηματικά με τον αντικομμουνισμό, τη συκοφάντηση των χωρών όπου οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, τη δικαιολόγηση ή τον εξωραϊσμό των ναζιστικών - φασιστικών εγκλημάτων.

Ο στόχος δεν είναι μόνο το παρελθόν, είναι κυρίως το μέλλον! Στιγματίζουν σήμερα την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, για να αποδυναμώσουν και να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να χειραγωγήσουν και να αφοπλίσουν τις συνειδήσεις των νέων γενιών. Όσα και να κάνουν όμως, όσο και αν προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Η ιστορία έχει γραφτεί με το αίμα εκατομμυρίων αγωνιστών, που πολέμησαν το ναζισμό – φασισμό, με το αίμα των λαών.
Μαζί και του δικού μας λαού!
Τα εκατομμύρια νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού, που θυσιάστηκαν στον τιτάνιο αγώνα για την συντριβή του ναζισμού – φασισμού, δεν μπορούν να διαγραφούν από τις
σελίδες της ιστορίας.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει σήμερα, ότι το ναζιστικό-φασιστικό κόμμα του Χίτλερ στηρίχτηκε πολιτικά και οικονομικά από το μεγάλο κεφάλαιο, από μονοπώλια όπως οι Krupp, I.G. Farben, Siemens κ.α., ότι συνεργάστηκε και με μεγαθήρια και άλλων «αντιπαλων» καπιταλιστικών κρατών, όπως οι General Motors, General Electric, ITT, Ford, IBM.
Όλοι αυτοί δηλαδή, που και σήμερα διαφεντεύουν τον κόσμο.

Οι διακηρύξεις, τα μεγάλα λόγια για «δημοκρατία» και «ελευθερία» διαψεύδονται από την πραγματικότητα, που ζουν οι λαοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σε όλες τις χώρες όπου κυριαρχεί ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Η «ελευθερία» για την οποία σκίζουν τα ρούχα τους, είναι η ελευθερία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η λεηλασία του πλούτου που παράγουν οι εργάτες σε όλο τον κόσμο.
Η «δημοκρατία» στην οποία ορκίζονται δεν είναι παρά το κοινοβουλευτικό περιτύλιγμα του καθεστώτος της εκμετάλλευσης.

Με τα μεγάλα και κούφια λόγια και τις διακηρύξεις τους προσπαθούν να συσκοτίσουν την ιστορική πραγματικότητα, να διαγράψουν τα τεράστια επιτεύγματα των λαών και των εργαζόμενων στις δεκαετίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, την πολύτιμη συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων χωρών του σοσιαλισμού στην εδραίωση της ειρήνης.

Ο καβγάς στην Ελλάδα, δεν μπορεί να σκεπάσει τη σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» στον αντικομμουνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έχει αποτυπωθεί σε αποφάσεις και τις δράσεις της. 

Ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος! Όλος ο εικοστός αιώνας έδωσε πλούσια δείγματα αυτής της ιστορικής αλήθειας. Οι λαοί της Ευρώπης γνώρισαν με αμέτρητες θυσίες και αίμα τον αληθινό φασισμό.

Η ΕΔΥΕΘ καταδικάζει την αντικομμουνιστική υστερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνει τον κίνδυνο για νέες διώξεις, νέα αυταρχικά μέτρα και καταστολή, με βασικό μοχλό τη θεωρία των «δύο άκρων». Καλεί το λαό και τους εργαζόμενους σε ένταση της αντίστασης και των αγώνων. 


Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.