Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πέταξαν έξω τον "Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού"!

Με μία επαίσχυντη απόφαση η διοίκηση του δήμου πέταξε έξω από το δημοτικό κτίριο όπου στεγάζονταν, τον «Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού».
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων η διοίκηση του δήμου, με απόφαση Δημάρχου και αντιδημάρχου, απαίτησε να «… αδειάσουν τον χώρο», γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε τα λειτουργικά έξοδα (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση και θέρμανση).
Αυτό βέβαια αποδεικνύεται και από τα επίσημα έγγραφα του «Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» που έστειλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να εγκρίνει την έξωση με την δικαιολογία ότι: «.. η διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της …»
Θα πρέπει να αναφερθεί πως η παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου για τη στέγαση του «Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού» έγινε το 2013 με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η διοίκηση όμως του Δήμου προχώρησε στην έξωση του σταθμού από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να ενημερώσει για τις ενέργειές της το δημοτικό συμβούλιο.
Μετά από 9 ολόκληρους μήνες έφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάζοντας μια ψεύτικη εικόνα πως δήθεν ο σταθμός «… αποφάσισε από μόνος του να φύγει» ή πως «ουσιαστικά δεν λειτουργούσε» καταλήγοντας πως «… η διοίκηση έπρεπε να απαιτήσει και να εισπράξει τα χρωστούμενα διαφορετικά θα ήταν … εκτεθειμένοι!!!»
Αλήθεια δεν ήξερες τι να “πρωτοθαυμάσεις” στην στάση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου.
Το δυσθεώρητο θράσος τους όταν ισχυρίζονταν πως ο ίδιος ο σταθμός αποφάσισε … την αυτο-έξωσή του (!!!) ή τον απύθμενο κυνισμό τους όταν ισχυρίζονταν πως «… ένιωθαν εκτεθειμένοι αν δεν απαιτούσαν την εξόφληση των λογαριασμών»
Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσαν αυτό που είναι: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλαδή και στηρίγματα αυτής της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής. Ήταν ακριβώς εκείνη η περίοδος που η κυβέρνηση τους αποφάσισε να κλείσει όλα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και είπαν και αυτοί … «να βάλουν ένα χεράκι».

Υ.Γ. Σήμερα ο «Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού» στεγάζεται στα παλιά γραφεία του ΙΚΑ (επί της οδού Λαγκαδά) που είναι εντελώς ακατάλληλα γιατί φέρνουν σε επαφή τα βρέφη και τις μωρομάνες με πλήθος άλλων ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.