Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν το εργοτάξιο του ΣΜΑ στην Ευκαρπία - συγκεντρώσεις το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για τον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, ο οποίος από τις 6 το πρωί είναι φρουρούμενος από αστυνομικές δυνάμεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στην αρχική του απόφαση, δηλαδή να μη γίνει στη συγκεκριμένη θέση ο ΣΜΑ, αλλά μακριά από τον οικισμό, να μη γίνει καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του «ΤΙΤΑΝ» και να επικαιροποιηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, θέση την οποία υιοθετούν και οι κάτοικοι. Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας η Λαϊκή Επιτροπή Ευκαρπίας απαιτώντας να μην κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο. 
Την Τρίτη το πρωί, στις 7.00, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Ευκαρπίας και πορεία και συγκέντρωση στο χώρο που χτίζεται ο ΣΜΑ. Ακόμα, το απόγευμα της Τρίτης προγραμματίζεται συγκέντρωση από τη Λαϊκή Επιτροπή και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στις 20.00, στην πλατεία Ευκαρπίας.
Από νωρίς το πρωί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, 6 διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο χώρο, ο οποίος έχει φραχτεί με συρματοπλέγματα με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες.
 Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.