Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης - Συκεών απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου



Έχουμε φτάσει μέσα Ιουλίου και το μοναδικό κολυμβητήριο του δήμου συνεχίζει να παραμένει κλειστό.

Κλειστό και μάλιστα σε ημέρες που οι θερμοκρασίες χτυπάνε «κόκκινο»,, αφήνοντας χωρίς πισίνα δεκάδες λουόμενους που το επισκέπτονται τόσο για άθληση, όσο και ως μια όαση δροσιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κολυμβητήριο δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από τις 10 Αυγούστου, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Στον χώρο εκτελούνται εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση της πισίνας από τον δήμο Νεάπολης – Συκεών με κονδύλια συνολικού ύψους 1.140.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις προθεσμίες που προέβλεπε η σύμβαση, οι εργασίες έπρεπε να ολοκληρωθούν μέχρι αρχές Μάϊου.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν από τον Μάϊο θέσει επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο ερωτήσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, με την δημοτική αρχή να "διαβεβαιώνει" κάθε φορά ότι είναι ζήτημα ημερών.


Επιβεβαιώνεται ξανά, ότι αναγκαία έργα που απαιτούν γενναία χρηματοδότηση και δεν κερδίζουν από αυτά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, προχωρούν με μεγάλες καθυστερήσεις.

Δεν είναι μοιραίο να υπάρχει πλήρης απουσία δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το “πάμε και όπου βγει”. Η προστασία της ζωής και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του λαού του Δήμου Συκεών -Νεάπολης απαιτεί συντονισμένο αγώνα από τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τη νεολαία, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής!


Απαιτούμε την άμεση επίσπευση όλων των απαραίτητων εργασιών, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα το δημοτικό κολυμβητήριο.